ECONOMIA

Barruera divulga la cria, selecció, ensinistrament i ús del gos pastor

Una quarantena de persones participen en una jornada que vol facilitar el treball dels ramaders
Barruera pastor Marta Lluvich 1
photo_camera Un participant en una formació de gossos pastors a Barruera / Marta Lluvich

Barruera, a l'Alta Ribagorça, ha acollit la celebració d'una jornada tècnica que té com a objectiu divulgar els coneixements relacionats amb la cria, selecció, ensinistrament i ús del gos pastor, com a element facilitador del treball dels ramaders. L'activitat, que s'emmarca en els actes de la fira ramadera de Barruera, ha comptat amb una quarantena de persones, molts de la Vall de Boí però molts altres vinguts d'arreu del país. La finalitat d'aquesta formació és estalviar "temps i energia" als ramaders en el maneig dels ramats, ha explicat Albert Garriga, educador i ensinistrador caní. Garriga ha dit que el curs és més demostratiu que pràctic per tal que es puguin veure les capacitats dels gossos.

Barruera pastor Marta Lluvich 2
Un participant en una formació de gossos pastors a Barruera / Marta Lluvich 

La major part del curs és demostrativa per tal de facilitar als ramaders les eines necessàries per a poder ensinistrar els seus gossos. Durant el matí s'han fet demostracions amb un ramat d'ovelles i a la tarda la demostració ha estat amb un ramat de vaques, donat que l'ensinistrament dels gossos per treballar és diferent.

A part de la demostració també hi haurà exhibició i concurs. Albert Garriga, ha explicat que totes les proves s'han pensat perquè cada prova mostri alguna de les capacitats dels gossos en el moment del treball real. Garriga ha explicat que ensenyar el gos previ al treball real, permet als ramaders treballar en millors condicions.

Barruera pastor Marta Lluvich 3
Un participant en una formació de gossos pastors a Barruera / Marta Lluvich 

Aquesta formació forma part del Festival GURE, un concurs que es farà els dies 24 i 25. El concurs que es realitzarà té l'esperit local amb voluntat internacional donat que hi participaran ramaders d'arreu d'Europa i el jurat també serà internacional.