Arriba la VIII Trobada de Dones Ribagorçanes

El protagonisme d’aquesta edició recaurà en dones representatives de l’Alta Ribagorça

El Consell Comarcal ha obert el termini per inscriure’s a la VIII Trobada de Dones Ribagorçanes, que es durà a terme el proper dissabte 22 de novembre al Pont de Suert. Aquesta trobada compta amb la col·laboració de les tres associacions de dones de la comarca: la de Pont de Suert, la de Vilaller i la de la Vall de Boí; juntament amb els ajuntaments del Pont de Suert,  la Vall de Boí i de Vilaller i l’Institut Català de les Dones.

De la mateixa manera que l’any passat, en la Trobada d’aquest any, el protagonisme recaurà en dones representatives de la comarca. Així, després de la inauguració, tindrà lloc una conferència titulada “Banc de Temps. Creant un nou espai d’intercanvi”. A continuació es projectarà el curt guanyador del festival de cinema celebrat a Tremp el passat mes de setembre que porta per títol “Espés” i que tracta sobre la vida d’aquest petit nucli de la Ribagorça aragonesa. Abans del dinar, la companyia Colectivo TO farà un espectacle d’humor que porta per títol “La carcoma”.  

Per finalitzar la Trobada es farà una desfilada de moda a càrrec de l’empresa de disseny de roba Mivira.

Igual que l’any passat, la Trobada es realitzarà al local de la Confraria de Sant Sebastià al Pont de Suert,  i la inauguraran Maria José Erta, consellera de Benestar Social del Consell Comarcal; i Carme Castelló, coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones.

La vicepresidenta i consellera de Benestar Social del Consell Comarcal, Maria José Erta, ha comentat que “aquest any volem continuar amb la posada en valor de la dona ribagorçana. En els darrers anys, les dones de la comarca han iniciat diferents iniciatives empresarials molt interessants i moltes vegades poc reconegudes.

Per aquest motiu i en la mesura que puguem, volem fer un reconeixement al paper fonamental que estan jugant les dones en aquests temps de crisi”.

La Trobada Comarcal de Dones forma part del conjunt d’actuacions del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal per a la promoció de les dones de l’Alta Ribagorça i pretén ser un espai de trobada, de posada en comú i de debat de les dones. A més, és una actuació ja consolidada a la comarca per la molt positiva resposta de les dones en totes les edicions celebrades.

Les dones interessades a participar-hi poden recollir la butlleta d’inscripció en diferents establiments comercials i entregar-la a la seu del Consell Comarcal. El Consell posarà a disposició de les participants el servei d’autobús.

comentaris