PATRIMONI

El Pla de Sostenibilitat Turística de la Vall de Boí adapta l'accés a l’absis de Santa Maria de Cardet

Dins del Pla de Sostenibilitat Turística de la Vall de Boí, s’inicia l’obra d’adequació de l’accés a persones amb mobilitat reduïda a l’absis de Santa Maria de Cardet.
Santa Maria de Cardet
photo_camera Santa Maria de Cardet conserva un dels absis més espectaculars de la Vall de Boí / vallboi.com

El Pla de Sostenibilitat Turística de la Vall de Boí, finançat per  Fons Next Generation EU, es desenvoluparà durant els propers tres anys i vol promoure un nou model de turisme sostenible i inclusiu que permeti el desenvolupament social, ambiental i econòmic de la destinació amb una especial atenció a la millora de l’accessibilitat al Patrimoni Cultural i Natural.

L’església de Santa Maria de Cardet, declarada Patrimoni Mundial amb totes les esglésies de la Vall de Boí, té un espectacular absis construït aprofitant el fort pendent del terreny i que fins l’actualitat tenia un difícil accés. Ara, amb l’obra prevista dins del Pla de sostenibilitat, millorarà molt la seva accessibilitat i possibilitat de visita.

Església de Santa Maria de Cardet
A Santa Maria de Cardet podem veure un dels absis més espectaculars de la Vall de Boí / cataloniasacra.cat  

L’acció ha estat possible gràcies a la col·laboració d’un veí, propietari del terreny que envolta l’església  que ha cedit el terreny a l’ajuntament per a l’ús públic  per tal de facilitar l’accés i millorar així la visita de totes les persones i principalment d’aquelles amb dificultats de mobilitat.

El Pla de Sostenibilitat de la Vall  de Boí, planteja convertir el municipi en una destinació de referència per la seva accessibilitat, en totes les seves formes i possibilitats.

L’obra d’accés a l’absis es durà a terme en els propers dies i es preveu la seva finalització durant el mes de gener.

Aquesta és una de les 17 actuacions que conformen el Pla de Sostenibilitat, que es divideix en quatre eixos principals, transició verda, millora de la eficiència energètica, transició digital i competitivitat turística.

comentaris