24.05.2022 |
Viure als Pirineus

PATRIMONI CULTURAL

Molta participació a la visita guiada als retaules de la vall de la Vansa

Aquest diumenge, en el marc del desè aniversari de l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell, ha tingut lloc la visita guiada als retaules de la vall de la Vansa, a càrrec de Carmen Xam-mar Alonso i Carles Gascón Chopo.
Visita guiada retaules de la Vall de la Vansa
Un moment de la visita guiada als retaules de la Vall de la Vansa, amb Carles Gascon i Xam-mar/IECAU
Molta participació a la visita guiada als retaules de la vall de la Vansa

Aquest diumenge ha tingut lloc la visita guiada als retaules de la vall de la Vansa, a càrrec de Carmen Xam-mar Alonso i Carles Gascón Chopo. L'activitat s'ha organitzat en el mar dels actes commemoratius del desè aniversari de l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell.

Els retaules gòtics de la vall de la Vansa i Tuixent constitueixen l’únic conjunt d’aquestes característiques que es conserva actualment a la comarca de l’Alt Urgell. La resta d’aquest conjunt, que degué ser originàriament ric i variat, o bé ha estat destruït o bé traslladat al MNAC o al Museu del Prado, com és el cas del retaule de Santa Llúcia d’Arcavell.

Carmen Xam-mar Retaules la Vansa

(Foto:IECAU)

En el context del cicle Desenterrant el passat, Consell Comarcal i Institut d’Estudis Comarcals han organitzat aquesta sortida guiada per visitar tres dels retaules del conjunt de la vall de la Vansa, concretament els retaules de Fórnols, de Cornellana i d’Ossera, restaurats tots ells en una campanya conjunta que culminà l’any 2006. 

En el decurs de la visita s'han donat a conèixer les especificitats dels retaules de Sant Climent de Fórnols, de Sant Pere i dels Goigs de la Verge de Cornellana, i de Sant Martí d’Ossera, tant des del punt de vista genèric de la pintura gòtica, com des de la perspectiva local de la vall de la Vansa medieval, que va acollir la seva creació.

Molta participació a la visita guiada als retaules de la vall de la Vansa
Comentarios