ECONOMIA

Taurus invertirà 4 milions d'euros per duplicar el seu centre logístic d'Oliana i dotar-lo amb intel·ligència artificial

L'empresa d'electrodomèstics contractarà 15 treballadors i continua expandint-se, amb noves filials a Polònia i Alemanya
Pla obert del conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, visitant el centre logístic de Taurus Group, a Oliana (Alt Urgell) amb diversos directius de l'empresa. Imatge del 22 de gener de 2021 (Horitzontal).
photo_camera El conseller d'Empresa, Ramon Tremosa, al centre logístic de Taurus Group, a Oliana /Albert Lijarcio

Taurus Grup farà una inversió de 4 milions d'euros per ampliar el seu centre logístic d'Oliana (Alt Urgell), el principal punt des d'on l'empresa de petits electrodomèstics distribueix els seus productes arreu d'Europa. Així, la seva superfície, de 20.000 metres quadrats, sumarà uns 15.000 més amb la construcció d'un edifici annex a l'actual. A més, s'utilitzarà intel·ligència artificial per optimitzar l'emmagatzematge i la logística d'entrega a les plataformes de venda en línia, segons ha dit un dels propietaris de la firma, Joan Basagaña. Amb el creixement de les instal·lacions es preveu contractar una quinzena de treballadors i, tot plegat, en paral·lel a l'expansió internacional de l'empresa, amb noves filials a Polònia i Alemanya.

Basagaña ha explicat que l'objectiu és tenir enllestida aquesta nova part del centre logístic durant el tercer trimestre d'enguany, per així poder comptar amb les instal·lacions per fer front a la pròxima campanya de Nadal, un dels moments de l'any on es produeixen més vendes. A més, ha destacat que tot plegat "ratifica" la voluntat d'expansió de l'empresa i permet continuar desenvolupant de forma "eficient i òptima" les línies de negoci d'electrodomèstics encastables arreu d'Europa, així com també la resta. De fet, un cop es posi en marxa es podran gestionar més d'un miler de productes diferents de les diverses marques del grup empresarial.

Pla de detall de diverses operàries a la zona de la fàbrica de Taurus Group d'Oliana (Alt Urgell). Imatge del 22 de gener de 2021 (Horitzontal).
(Foto: Operàries a la zona de la fàbrica de Taurus Group d'Oliana (Alt Urgell) /Albert Lijarcio)

Des de Taurus també han explicat que la plantilla del grup és d'unes 800 persones, 300 de les quals treballen a Oliana. Ara, amb l'ampliació de les dependències logístiques, es contractaran enginyers i perfils específics per dur a terme la gestió d'emmagatzematge, a més de personal administratiu. De fet, a la localitat alturgellenca es fabriquen gran part dels seus productes, sobretot aquells de "valor afegit" com ara el robot de cuina Mycook, del qual en sortirà en sis mesos la seva tercera generació. A més, una de les apostes de la firma passa per la connectivitat i l'"internet de les coses".

Basagaña també ha ressaltat que l'empresa ha sortit "reforçada" de la pandèmia i que han aconseguit millorar les seves xifres de creixement respecte al 2019. En aquest sentit, ha explicat que el desembre passat van anunciar la seva nova filial a Alemanya i que també acaben d'inaugurar-ne una altra a Polònia, a través de la qual poden arribar millor a diversos països de l'est d'Europa. La seva aposta internacional, segons ha explicat el copropietari de la firma, ve de fa més de dues dècades i es tradueix en què un 70% del seu negoci es produeix fora de l'Estat.