25.01.2022 |
Viure als Pirineus

La Seu d'Urgell col·labora en la campanya 'Sóc responsable'

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell torna a col·laborar enguany en la campanya 'Sóc responsable' de tinença responsable d'animals de companyia que promou la identificació i l'esterilització de gossos, gats i fures.

FAADA-SR2017-cartel-A3-ca
Una imatge de la campanya.
La Seu d'Urgell col·labora en la campanya 'Sóc responsable'

Aquesta campanya, iniciativa de la Fundació per a l'Adopció, l'Apadrinament i Defensa dels Animals (FADA), amb el suport de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona, ofereix la possibilitat als propietaris de gossos, gats i fures de poder identificar a la seva mascota i/o esterilitzar a preus reduïts.

La iniciativa és possible gràcies a la participació dels centres veterinaris col·laboradors que a la nostra ciutat són Centre Veterinari La Seu (Pl. Lleteries 14) i Centre Veterinari MOA (C. St. Joan Baptista La Salle 50).

La campanya, que es va iniciar el passat 1 de febrer, finalitza el 30 d’abril. Per més informació es pot trucar al 93 624 55 38 o bé entrar al web socresponsable.org

Identificació i esterilització de les mascotes

Des de l'Ajuntament urgellenc s'aposta per la identificació, que permet el retorn dels animals als seus propietaris, i l'esterilització, que permet el control de la natalitat, com a eines “imprescindibles” per millorar la gestió dels animals domèstics.

Recordem que la identificació amb microxip i el cens municipal són obligatoris, sent alhora dues eines fonamentals per fomentar la tinença responsable d'animals, evitar les pèrdues i combatre abandonadament de les mascotes.

El microxip és la millor manera de poder recuperar l’animal en cas de pèrdua ja que permet accedir a la informació del propietari de l'animal. El fet de poder actualitzar les dades del propietari en cas de modificació és de molta importància per a l'efectivitat del sistema.

Cal dir que també és important i obligatori censar a l'animal, és a dir, inscriure’l al registre censal del nostre municipi. Per tal de realitzar la inscripció cal dirigir-se a l'ajuntament o bé als centres veterinaris de la ciutat. Per tal de disposar de dades fiables és important també actualitzar les dades del cens quan l'animal canvia de domicili i donar-lo de baixa en cas de defunció.

L'esterilització és l'altra eina imprescindible per tal d’evitar l'abandonament de milers de gossos, gats i fures cada any i sobresaturar els refugis d’animals de companyia, que tenen un elevat cost de manteniment.

Aquest mètode anticonceptiu també comporta avantatges per l’animal com és la prevenció de diversos problemes de salut i de benestar general (emocional, físic i hormonal), evitar naixements no desitjats, millorar el comportament de l’animal, ja que elimina el zel, i per tant desapareix el risc de fuga, els marcatges, els comportaments agressius dels mascles i, per tant, els animals esdevenen més dòcils.

La Seu d'Urgell col·labora en la campanya 'Sóc responsable'
Comentarios