SALUT

La Seu cedeix el Centre Cívic a l'Institut Català de la Salut per a ubicar-hi els gestors covid

Les proves PCR fetes a l'Alt Urgell es deriven a l'Hospital de Meritxell d'Andorra per agilitzar el temps de resposta
Centre Cívic El Passeig
photo_camera Edifici del Centre Cívic El Passeig/laseu.cat

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha cedit a l'Institut Català de la Salut una part de la sala polivalent del Centre Cívic i un despatx per poder-hi ubicar els gestors covid que s'han incorporat recentment al CAP de la capital alturgellenca per fer el seguiment i control dels contactes dels casos positius. Així, se'n podrà fer ús d'aquest espai fins al setembre de 2021, el qual també servirà com a punt de recollida de mostres i possibles visites si hi hagués un increment de l'activitat. A més, des d'aquest dijous les PCR realitzades a l'Alt Urgell es processen a l'Hospital de Meritxell d'Andorra, en comptes de fer-ho a l'Arnau de Vilanova de Lleida com fins ara, fet que permetrà conèixer el resultat de la prova en un menor marge de temps.

Pel que fa a la cessió d'una part de la sala polivalent del Centre Cívic, es preveu instal·lar aquest estiu una paret retràctil per poder dividir en dos aquest espai, el qual comptarà amb entrades i sortides independents. D'aquesta manera, es preparen les instal·lacions municipals davant un possible increment de casos en el futur pròxim, seguint amb la línia de col·laboració entre les diverses institucions per fer front a la pandèmia.

Pla general de l'entrada de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell d'Andorra des de la terrassa d'accés a la recepció. Imatge del 2 de març de 2020 (Horitzontal).

(Foto: Hospital Nostra Senyora de Meritxell/Albert Lijarcio)

En el cas del canvi de lloc de processament de les proves PCR fetes a l'Alt Urgell, aquest permetrà tenir el resultat de la prova el mateix dia si la recollida es realitza al matí o l'endemà a primera hora si es fa a la tarda. Així, es facilitarà la tasca de l'equip d'atenció primària i salut pública que ha de fer el control dels casos i el rastreig dels seus contactes. Aquest fet ha estat possible en el marc de col·laboració en matèria sanitària entre la Seu d'Urgell i Andorra, el qual s'ha plasmat anteriorment en altres mesures durant la pandèmia de la covid-19.

Centre Cívic El Passeig interior

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, ha destacat que "és fonamental reduir el temps de resposta dels resultats de les PCR de casos sospitosos i facilitar la feina dels professionals per tal de tallar les cadenes de contagi" i ha volgut agrair la implicació del Departament de Salut i del govern d'Andorra, per fer possible aquesta col·laboració.