06.12.2022 |
Viure als Pirineus

La Seu d'Urgell es bolca contra el terrorisme

Unes 300 persones es concentren a la plaça dels Oms per mostrar la seva repulsa al terror i en favor de la pau i la llibertat. L'alcalde urgellenc Albert Batalla ha llegit el manifest en nom de la ciutat

IMG_5395
Una imatge del minut de silenci a la Seu. Foto: Ajuntament de la Seu.
La Seu d'Urgell es bolca contra el terrorisme

La Seu d'Urgell ha manifestat la seva més enèrgica repulsa als atemptats terroristes perpetrats ahir a Barcelona i a Cambrils, i alhora la seva solidaritat a les víctimes i a les seves famílies en un emotiu acte que ha tingut lloc a la plaça dels Oms, davant l'edifici Consistorial. Unes 300 persones han acompanyat al punt de les 12 del migdia a les autoritats polítiques, representants dels cossos de forces i seguretat i l'Arquebisbe d'Urgell, encapçalats per l'alcalde urgellenc, Albert Batalla, qui ha llegit el manifest de repulsa als actes terroristes que han patit la capital catalana i la població tarragonina.

IMG_5383

Després de la lectura del text, s'han fet 5 minuts de silenci que han finalitzat amb un llarg aplaudiment per part de tots els participants d'aquesta concentració de la societat urgellenca en contra del terrorisme i de referma de la democràcia, la tolerància, el respecte, la llibertat i la pau.

Val a dir, que a la mateixa també s'ha fet una concentració silenciosa a les instal·lacions de la piscina municipal de la Seu, on els banyistes han guardat 5 minuts de silenci.

Adjuntem el text íntegre del manifest que s'ha llegit a la Seu d'Urgell, així com a la majoria de ciutat i pobles del país.

Davant l’atemptat comès a Barcelona i Cambrils ahir dia 17 d’agost de 2017, des de l’Ajuntament de la Seu d'Urgell manifestem:

- El nostre més enèrgic rebuig a l’atemptat que el grup terrorista Estat Islàmic ha reivindicat a la ciutat de Barcelona, i que de moment compta amb 13 víctimes i més d’un centenar de ferits. Així com amb les víctimes i ferits dels fets ocorreguts a Alcanar i l’intent d’atemptat terrorista a Cambrils de les darreres hores.

- El nostre suport, escalf i estima cap a les víctimes, els seus familiars i amics, així com a totes les persones que han ajudat en tot el que ha estat possible.

- El nostre més sincer agraïment a tots els cossos d’emergències, de seguretat, mèdics, de prevenció, institucions i organitzacions, empreses i entitats ciutadanes que han fet tot el possible en aquests difícils moments, així com totes les persones a títol individual que han ajudat, ajuden i ajudaran en tot el necessari.

- La Rambla de Barcelona és l’artèria de vida de la capital del país, un lloc de trobada, de mestissatge, de respecte i de civisme, una mostra del què són els nostres pobles i ciutats, i ahir va ser tocada de mort. Però avui també ens refermem, en la voluntat de seguir construint uns pobles i ciutats, on imperi el respecte, la llibertat i la pau.

- Abans de Barcelona, han estat moltes les ciutats que han patit la barbàrie del terrorisme, sempre ens hem solidaritzat amb totes. Ara ens ha tocat més aprop, i seguirem lluitant units, amb totes les ciutats i països del món que defensem la democràcia, la llibertat i la pau. Contra la por, sense por.

- El terrorisme vol amenaçar la societat de convivència de Catalunya, Europa i gran part del món. Nosaltres no permetrem posar en crisi el nostre model de pau i llibertat. Ni el Yihadisme, ni cap de les mostres de terror podran canviar la nostra ferma voluntat de viure en unes ciutats i pobles oberts, tolerants, i respectuosos amb totes les formes de pensar.

Avui, centenars de milers de persones ens trobem davant dels nostres ajuntaments, de la plaça de Catalunya de Barcelona, i tants altres punts arreu del món, perquè junts som més forts, perquè junts serem invencibles davant el terror que provoquen aquests atemptats, i perquè avui és un bon moment per refermar el nostre compromís granític vers la democràcia, la tolerància, el respecte, la llibertat i la pau. 

La Seu d'Urgell, 18 d’agost de 2017

La Seu d'Urgell es bolca contra el terrorisme
Comentarios