ENTORN NATURAL

El projecte Camina Pirineus crea dos miradors panoràmics sobre la plana de la Seu d’Urgell

Un està situat al Pla de les Forques i l’altre a Sant Antoni del Tossal

Mirador Pla de les Forques
photo_camera Mirador del Pla de les Forques / CCAU

El projecte Camina Pirineus té pràcticament enllestits els miradors panoràmics alçats del Pla de les Forques i de Sant Antoni del Tossal, dos punts des dels quals es poden observar àmplies vistes de la plana de la Seu d’Urgell, amb la capital al centre del paisatge. A més de les funcions pròpies dels miradors, aquestes actuacions tenen com a objectiu complementari dignificar els entorns d’un espais que habitualment ja són força concorreguts pels practicants del senderisme i altres esports de natura.

El mirador que s´ha instal·lat al Pla de les Forques, concretament a la banda sud, és del tipus alçat i s’ha dotat de dos plafons panoràmics, un banc i una pèrgola. El material utilitzat és fusta certificada ambientalment amb la credencial FSC. El projecte ha inclòs la instal·lació d’un mòdul aparca-bicicletes i l’habilitació d’una zona per a l’estacionament de vehicles a l’entrada del recinte del Pla de les Forques. Des d’aquest punt, surt un camí per anar a peu fins al mirador.

Mirador Sant Antoni(Foto: Mirador de Sant Antoni del Tossal / CCAU)

Quant a Sant Antoni del Tossal, s’ha instal·lat un mirador alçat al vessant que dona a la Seu i s’ha col·locat una tanca de fusta i s’ha habilitat un altre mirador amb vistes al Cadí. La fusta que s’hi ha emprat és igualment certificada ambientalment FSC. A més, s’ha instal·lat un mòdul aparca-bicicletes en les immediacions de l’ermita.

Aquestes actuacions formen part de l’Acció A3 del projecte Camina Pirineus: Miradors i recursos ecoturístics i s’emmarca en el PO FEDER CATALUNYA 2014-2020 - Operació GO03-000662 CAMINA PIRINEUS: xarxa de senders a la carta, l’eina de posicionament ecoturístic de l’Alt Urgell.

comentaris