Davant cert relaxament d’alguns propietaris de no complir amb la normativa municipal que obliga a portar les mascotes lligades.

La Policia Municipal de la Seu d’Urgell sanciona a 18 propietaris de gossos per portar l’animal deslligat

La Policia Municipal de la Seu d’Urgell ha obert en la darrera setmana un total de 18 expedients sancionadors a propietaris de gossos que portaven la seva mascota sense lligar.

fotos seuciutat 2015 002
photo_camera La Policia Municipal de la Seu d’Urgell sanciona a 18 propietaris de gossos per portar l’animal deslligat

Aquestes sancions, que s’han interposat en pocs dies, vénen donades després que es constatés que alguns propietaris de gossos s’havien relaxat pel que fa a portar lligat el seu animal mentre passegen per la via pública, fet que comporta infringir la normativa municipal i que, a més a més, s’hagin produït episodis d’atacs de gossos que anaven deslligats pel carrer cap a gossos que anaven en corretja.

Per evitar aquest tipus de situacions, els agents municipals han extremat els controls i vigilància en els espais d’esbarjo de la Seu d’Urgell a on hi solen passejar els propietaris els seus gossos. Aquests espais públics on es vigila amb més intensitat és la zona de l’Horta del Valira i al Parc del Cadí.

D’altra banda, la Policia Municipal de la Seu d’Urgell recorda a tots els propietaris de gossos que està totalment prohibida l’entrada de gossos al Parc Olímpic del Segre. 

Sancions fins a 300 euros

Recordem que l'ordenança municipal de control i tinença d'animals disposa que les sancions lleus (com pot ser no comunicar la defunció d’un animal, etc.) són d’entre 30 i 60€; les greus (com per exemple, no recollir les defecacions del gos) se situen a la franja dels 150 als 200€; i, finalment, les molt greus (com, entre d’altres, portar el gos deslligat o sense morrió -en cas de ser catalogat com a raça potencialment perillosa-, o la  reincidència en les greus) oscil·len entre 200 i 300€.