30.06.2022 |
Viure als Pirineus

Primer intercanvi escolar de gloses a l'Alt Urgell

La darrera setmana d'abril es va dur a terme el primer intercanvi de gloses entre alumnes de les Escoles Els Agols de Montferrer, Sant Climent de Coll de Nargó i Miret i Sans d'Organyà.

montferrer
Alumnes de l'escola de Montferrer.
Primer intercanvi escolar de gloses a l'Alt Urgell
Els alumnes més grans de cada centre van preparar gloses per ser cantades davant dels nens i les nenes de les altres escoles a través de videoconferència.
 
La glosa és el terme que fem servir per denominar una pràctica que consisteix a cantar versos que s’improvisen al moment mateix d’interpretar-los. El glosat o la cançó amb text improvisat no és un fet aïllat del nostre país, moltes cultures del món comparteixen aquesta pràctica. Entre altres, de tonades de glosa tenim: Les corrandes, les nyacres, les jotes o els garrotins.
 
Aquest intercanvi ja es va començar a preparar el curs passat amb una formació a través del Centre de Recursos Pedagògics de l'Alt Urgell on es va treballar amb en Pep Lizandra diferents formes de crear versos i diverses tonades pròpies de glosa.
 
La cançó improvisada té un grandíssim potencial educatiu incidint directament en:
– la participació i la vivència a l'entorn del cant
– l'expressió oral i el treball poètic
– les habilitats escèniques i el desenvolupament de la personalitat
– la cohesió de grup i les relacions socials
 
Per aquestes raons i per la bona acceptació de l'alumnat durant el mes de maig està previst fer un segon intercanvi escolar de gloses.

Primer intercanvi escolar de gloses a l'Alt Urgell
Comentarios