Oliana tindrà una nova rotonda que regularà el trànsit a l'entrada del municipi

La infraestructura obligarà a reduir la velocitat als vehicles

oliana
photo_camera Espai que ocuparà la nova rotonda a Oliana.

Oliana tindrà una nova rotonda a la carretera C-14, just a l'entrada nord del municipi, davant de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil i del parc de bombers. La nova infraestructura servirà per regular el trànsit a dins del nucli urbà i per desviar el trànsit pesat cap al polígon industrial. L'alcalde d'Oliana, Miquel Sala, ha detallat que la rotonda està al final d'una recta i que "obligarà als turismes a reduir i a entrar a una velocitat més baixa dins el municipi". L'alcalde espera que abans de l'agost surti a licitació la construcció, que les obres puguin començar amb la tardor i que l'obra estigui acabada abans de finalitzar l'any. La nova rotonda farà 40 metres de diàmetre, amb un doble carril de quatre metres cadascun, més les voreres i la il·luminació. Sala ha explicat que enllaçarà amb el carrer que va el polígon industrial i que l'ajuntament està estudiant la il·luminació de tot el carrer que porta al polígon.

foto_3226829

El 2012 l'ajuntament d'Oliana va començar a treballar en el projecte de remodelació de l'avinguda de Barcelona i entre els objectius del pla ja hi havia restringir el trànsit dels camions. A principis del 2016 la remodelació de l'avinguda Barcelona va ser una realitat, es va fer un nou carrer de 14 metres amb unes voreres de dos metres en un costat i quatre en un altre i zones d'aparcament. Sala ha remarcat que volen que sigui "una zona de tranquil·litat, d'esbarjo i per a rebre els visitants".


Sala ha explicat que es pensava en un accés al polígon per absorbir volum de vehicles i es va considerar que el millor lloc, per espai i capacitat per a maniobres, era davant de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil. A més, l'alcalde ha explicat que aquella zona ja és propietat de l'ajuntament i només s'ha de fer una petita expropiació per tal de fer l'enllaç amb l'entrada al polígon industrial.