04.12.2022 |
Viure als Pirineus

El mercat de la Seu d'Urgell guanya en extensió i incorporarà un espai gastronòmic

L'ajuntament obrirà un concurs de parades amb l'objectiu de sumar-n'hi de noves amb llicència fixa

foto_3350658
Els canvis introduïts al mercat de la Seu han estat presentats pels responsables municipals
El mercat de la Seu d'Urgell guanya en extensió i incorporarà un espai gastronòmic

El mercat de la Seu d'Urgell ocuparà a partir d'aquest dimarts tot el carrer Major, tal i com havien demanat els comerciants de la part sud d'aquesta via. Aquesta serà una de les primeres novetats que notaran els seus visitants, que també trobaran que totes les parades d'aquest carrer estan a la dreta. L'objectiu de la reubicació és deixar lliure la plaça del Patalín per destinar-la a un nou espai gastronòmic, que comptarà cada dissabte amb un màxim de deu parades i que podria funcionar a ple rendiment en els propers mesos. Amb aquests canvis i la propera convocatòria d'un nou concurs de parades, l'ajuntament de la capital alturgellenca pretén aportar més dinamisme al mercat. La proposta de renovació es va començar a gestar ara fa dos anys, coincidint amb la modificació de l'ordenança municipal que el regula als criteris que marca un decret de la Generalitat que, a la vegada, es va adaptar a la normativa europea. 

El tram del carrer Major que discorre entre Lluís de Sabater i Fra Andreu Capella de la Seu d'Urgell s'incorporarà a partir d'aquest dimarts al recorregut del mercat, que es celebra cada dimarts i dissabte a la capital alturgellenca. En aquesta zona s'hi ubicaran algunes de les parades més grans dedicades a vendre productes alimentaris, amb la qual cosa s'evitarà que els camions hagin de travessar tot el carrer en el moment de carregar i descarregar la mercaderia. En aquesta via, a més, també s'introdueixen altres canvis pel que fa a la ubicació de les parades, ja que les que estaven a la part esquerra passaran a estar situades al costat dret, per tal de guanyar espai de pas per als vianants.

Una de les principals apostes del consistori en el procés de renovació del mercat, però, es podrà notar en els propers mesos a la plaça del Patalín. Tal i com ha explicat la tinent d'alcalde de promoció econòmica de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Mireia Font, l'espai s'ha alliberat per tal que aquest pugui acollir en els propers mesos un 'gastromercat', que estarà conformat per un màxim de deu parades dedicades a la venda de productes cuinats i que s'instal·laran només els dissabtes. A més, just al seu costat, en un altre tram del carrer Major, s'ha habilitat una zona per als productors de proximitat i, finalment, també s'ha decidit deixar sense ocupar una part de la plaça dels Oms, la més propera a la catedral i a l'edifici del consistori.

Pel que fa a les llicències de les parades, un dels objectius de l'ajuntament és incrementar-ne les que hi acudeixen de forma fixa, que ara representen el 80 per cent del total. Per aquest motiu, està previst que s'obri un nou concurs per tal que moltes de les que hi venen de forma eventual s'hi puguin presentar. Font també ha explicat que l'actual ordenança, que es va modificar per poder complir el que dicta un decret de la Generalitat que es va adaptar a la normativa europea, inclou un règim de sancions per als paradistes fixos que, reiteradament, no hi acudeixin al mercat.

La tinent d'alcalde de promoció econòmica de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha explicat que amb la renovació del mercat es pretén aportar-hi dinamisme. En aquest sentit, ha dit que el nombre de visitants ha anat descendint en els darrers anys i que els paradistes han reconegut, a través de l'enquesta que se'ls proporciona des del consistori, que la seva qualitat ha baixat. Per aquest motiu, esperen que la reordenació de les parades i la incorporació de noves, sobretot amb caràcter fix, contribueixi a la seva revitalització.

El mercat de la Seu d'Urgell guanya en extensió i incorporarà un espai gastronòmic
Comentarios