09.12.2022 |
Viure als Pirineus

INSTITUCIONS

L'alcalde de Coll de Nargó, Martí Riera, elegit nou president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell

Riera ha rebut el suport de tots els consellers d’Esquerra Republicana de Catalunya i dels de Junts per Catalunya i els vots en blanc dels consellers de Compromís.
Pla mitjà del nou president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Martí Riera, durant la seva intervenció al ple de l'ens que l'ha proclamat en el càrrec. Imatge del 29 de desembre de 2021. (Horitzontal)
Martí Riera, nou president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell / Albert Lijarcio
L'alcalde de Coll de Nargó, Martí Riera, elegit nou president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell

El republicà Martí Riera s'ha convertit aquest dimecres en president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell. Així, agafa el relleu de Josefina Lladós (JxCat), que ha renunciat al càrrec i passa a ocupar la vicepresidència de l'ens en virtut del pacte assolit entre totes dues formacions polítiques al principi de la legislatura. Martí Riera ha rebut el suport de tots els consellers d’Esquerra Republicana de Catalunya i dels de Junts per Catalunya i els vots en blanc dels consellers de Compromís.

Pla mitjà del nou president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Martí Riera, a l'esquerra, i de la presidenta sortint de l'ens, Josefina Lladós, a la dreta, al ple on es veu a la majoria dels consellers. Imatge del 29 de desembre de 2021. (Horitzontal)

Martí ha assegurat que "és un grandíssim honor estar al capdavant de la comarca" i ha reconegut la "moltíssima feina" feta per la presidenta sortint. També ha explicat que la "irrupció" dels fons europeus Next Generation és un dels reptes de futur, amb l'objectiu que els pobles i entitats petites se'n puguin beneficiar. Mentre, Lladós ha dit que continuarà treballant després d'una etapa "molt intensa" com a presidenta.

Pla mitjà del nou president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Martí Riera, i la presidenta sortint de l'ens, Josefina Lladós, a la sala de plens. Imatge del 29 de desembre de 2021. (Horitzontal)
(Foto: El nou president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Martí Riera, i la presidenta sortint de l'ens, Josefina Lladós / Albert Lijarcio)

Durant lasessió plenària, Carme Lostao, alcaldessa d’Oliana, ha estat escollida quarta vicepresidenta del Consell Comarcal, mentre que la segona i tercera vicepresidència continuen igual amb Cristina Barbens, alcaldessa de Basella i Sergi Parramon, regidor de l’Ajuntament d’Organyà. A més, tal i com estava previst des de l’inici de legislatura ha pres possessió com a consellers Jordi Sala, regidor de Fígols i Alinyà, i Antoni Casanovas, alcalde d’Arsèguel.

L'alcalde de Coll de Nargó, Martí Riera, elegit nou president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell
Comentarios