NOUS AJUNTAMENTS

L'Ajuntament de la Seu crea la figura del vicealcalde

El cartipàs municipal inclou la figura del vicealcalde, que ara ostentarà Francesc Viaplana i després Jordi Fàbrega

Pla americà de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, i el vicealcalde, Francesc Viaplana, presentant el cartipàs municipal amb els tinents d'alcalde Joan Gurrera i Marian Lamolla, el 9 de juliol de 2019 (Horitzontal).
photo_camera L'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, i el vicealcalde, Francesc Viaplana, presentant el cartipàs municipal amb els tinents d'alcalde Joan Gurrera i Marian Lamolla/laseu.cat

El cartipàs de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell per aquesta legislatura incorpora tres noves regidories, d'entre les quals en destaca una de dedicada als Projectes estratègics de la ciutat, com ara l'impuls de l'aeroport, la implantació dels estudis d'INEFC o la candidatura per reconèixer la catedral de Santa Maria com a Patrimoni Mundial. El màxim responsable d'aquesta àrea serà el vicealcalde, figura que ostentarà durant els primers 27 mesos el republicà Francesc Viaplana, quan es preveu que l'actual alcalde de Junts, Jordi Fàbrega, el rellevi fins al final del mandat.

Les retribucions i dedicacions

Tal com va informar VIURE ALS PIRINEUS, el primer edil del consistori urgellenc, Jordi Fàbrega, tindrà una retribució de 40.210 euros bruts anuals, distribuïts en 14 pagues i una dedicació parcial del 85%. La segona tinent d'alcalde, Marian Lamolla, el tercer tinent d'alcalde, Joan Gurrera i el 4t tinent d'alcalde, Carlos Guàrdia, tindran una dedicació parcial del 50% i percebran, cadascun d'ells, una retribució econòmica de 20.642 euros bruts anuals, distribuïts en 14 pagues. Per la seva banda, la regidora d'Educació, Núria Tomàs, rebrà una assignació econòmica de 12.634 euros bruts anuals, distribuïts en 14 pagues, amb una dedicació parcial del 33%. Finalment, Carme Espuga, regidora d'Atenció Ciutadana, Recursos Humans i Administració Municipal, percebrà una retribució de 9.571 euros bruts anuals, distribuïts en 14 pagues, amb una dedicació parcial del 25%.

Sobre aquestes retribucions, el vicealcalde Francesc Viaplana ha declarat que "són inferiors, en proporció, a les que ells cobren per la seva feina en empreses privades" i també ha recordat que en el seu cas, com també és diputat al Parlament de Catalunya, ha renunciat al seu salari a l'ajuntament.

Nou cartipàs municipal: 3 noves regidories

Jordi Fàbrega també ha explicat que en el ple d’avui s’informarà de les delegacions sobre el cartipàs municipal que l’alcalde de la Seu d’Urgell ha decretat. Al respecte, s’han organitzat 4 grans àrees, amb la incorporació de tres novetats com són les Regidories de Projectes Estratègics, que capitanejaran successivament Francesc Viaplana i Jordi FàbregaPatrimoni Natural, que encapçalarà Núria Tomàs; i Patrimoni Cultural i Museus, que serà dirigida per Carlos Guàrdia. Val a dir també que la Regidoria de Treball Fronterer, encapçalada per Carme Espuga, tornarà a tenir una importància cabdal per aquest nou govern municipal.

D’altra banda, la regidoria de Comunicació i Premsa serà dirigida pel propi alcalde.  

Les àrees que corresponen a les 4 tinences d’alcaldia són, per aquest ordre: Desenvolupament Local i Ocupació; Atenció a les Persones; Territori i Sostenibilitat; i Serveis Centrals i Cultura.

La primera, que serà presidida per la 1a tinent d’alcaldeMireia Font, serà l’àrea de Desenvolupament Local i Ocupació que comprèn les regidories de: Projectes Estratègics (Francesc Viaplana i Jordi Fàbrega); Empresa i Ocupació (Mireia Font); Comerç (Núria Tomàs); Turisme (Mireia Font); Fires i Mercats (Mireia Font); Esports (Carlos Guàrdia); i Innovació Tecnològica (Xavier Estival).

La segona àrea està dedicada a l’Atenció a les Persones i serà presidida per la 2a tinent d’alcalde, Marian Lamolla. Aquesta àrea emmarca les regidories de Salut (Marian Lamolla); Serveis Socials (Marian Lamolla); Solidaritat i Cooperació (Joan Gurrera); Polítiques d’Igualtat (Marian Lamolla); Educació (Núria Tomàs); gent Gran (Marian Lamolla); Infància (Núria Tomàs); Joventut (Xavier Estival); i Participació Ciutadana (Xavier Estival). També inclou el regidor responsable del poble de Castellciutat que seran Francesc Viaplana i Jordi Fàbrega. 

La tercera àrea serà la dedicada a Territori i Sostenibilitat que presidirà el 3r tinent d’alcalde, Joan Gurrera. Les regidories d’Urbanisme, Mobilitat i Via Pública, Habitatge i   Serveis Municipals seran encapçalades pel mateix regidor Joan Gurrera, mentre que Cementiri el regidor responsable serà Carlos Guàrdia, Patrimoni Natural, Núria Tomàs, i Barris, Xavier Estival.

La quarta àrea, que presidirà el 4t tinent d’alcalde Carlos Guàrdia, engloba les regidories de Cultura, Patrimoni Cultural i Museus i Festes i Tradicions, que encapçalarà el mateix Carlos Guàrdia. En aquesta quarta tinença d’alcaldia estan incloses totes les àrees de Serveis Centrals, amb les regidories de Seguretat Ciutadana (Vicealcalde); Hisenda i Intervenció (Vicealcalde i Carme Espuga, com adjunta); Recursos Humans i Administració Municipal (Carme Espuga); Atenció Ciutadana-OAC (Carme Espuga) i Transparència i Bon Govern (Mireia Font).

comentaris