01.12.2021 |
Viure als Pirineus

L'ajuntament de la Seu d'Urgell fa públiques les decisions del procés participatiu

El procés participatiu ha registrat 863 vots comptabilitzats de les 243 butlletes omplertes. La ciutadania ha escollit construir una vorera entre el riu Segre i el Parc de Bombers i col·locar disfibriladors per la ciutat.

L'ajuntament de la Seu d'Urgell fa públiques les decisions del procés participatiu

La construcció del tram de vorera que manca entre el riu Segre, camí d'Alàs, i el parc de Bombers, i la col·locació de quatre desfibriladors en diferents punts de la ciutat han estat les dues propostes més votades en la consulta popular que ha tingut lloc a la Seu d'Urgell en el marc dels pressupostos participatius d'aquest any que ha organitzat l'Ajuntament de la capital alturgellenca.

En total, el procés participatiu ha registrat 863 vots comptabilitzats dels 243 butlletes omplertes i dipositades a l'urna amb l'objectiu de decidir d'entre les 33 actuacions vàlides tècnicament i econòmica que s'hi proposaven amb l'objectiu de decidir en què invertir 100.000 euros del pressupost municipal d'aquest any.

La tinent d'alcalde de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Anna Vives, valora “molt positivament la participació dels urgellencs en aquests primers pressupostos participatius endegats a la Seu”Vives reitera la voluntat d'anar convocant cada any un procés participatiu per tal que els urgellencs i urgellenques puguin decidir en què invertir una part del pressupost municipal.

Les 10 més votades

La proposta més votada ha estat la construcció del tram de vorera que manca entre el riu Segre, camí d'Alàs, i el parc de Bombers, amb un total de 84 vots. Aquesta actuació té un cost aproximat de 44.087 euros.

La segona opció més votada dels pressupostos participatius ha estat a col·locació de quatre desfibriladors en diferents punts de la Seu d'Urgell, obtenint 82 vots, actuació que té un cost de 5.400 euros.

Les altres vuit propostes més demanades per ordre de nombre de vots han estat: obres d'arranjament de la pista de bàsquet de l'escola Albert Vives (78 vots i un cost de 17.360 euros); comprar una gàbia trampa per a gats, una gàbia postoperatori per a femelles i material d'esterilització per 90 femelles i 60 mascles de gats rodamóns pels carrers de la ciutat (64 vots i un cost de 4.860 euros); revisar els pendents dels baixadors dels passos de vianants (63 vots i un cost de 50.000 euros); fer un pipí-can per a gossos (47 vots i un cost 1.865 euros); embellir un total de 15 parets i murs de carrers amb pedra a Castellciutat (36 vots i 47.550 euros); renovar els vestidors i lavabos del Poliesportiu Municipal (35 vots i un cost de 90.000 euros); omplir a nivell de vorera els forats dels arbres i arreglar els que ja estan tapats (32 vots i un cost de 40.000 euros); i arranjament del parquet del Palau d'Esports (28 vots i un cost de 35.000 euros).

Presentació dels resultats

El resultat d'aquesta votació popular es pot consultar ja al web de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell www.laseu.cat i també es poden trobar exposats a l'Oficina d'Atenció Ciutadana del consistori urgellenc.

A partir d'ara, aquest procés de pressupostos participatius seguirà amb una anàlisi d'aquests resultats obtinguts per determinar quantes són les propostes que es podran realitzar amb el pressupost de 100.000 euros.

Aquesta anàlisi la realitzarà el propi Ajuntament de la Seu d'Urgell i s'informarà a tota la ciutadania dels resultats finals en una sessió presencial que es preveu realitzar passades les eleccions municipals, per no interferir en la campanya electoral.

D'altra banda, cal destacar que el procés de votació no ha registrat cap incident i els ciutadans urgellencs han votat amb total civisme. Només dues de les 243 paperetes han estat nul·les perquè hi constaven més de cinc vots marcats, superant el permès per ciutadà.

L'ajuntament de la Seu d'Urgell fa públiques les decisions del procés participatiu
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad