URBANISME

La Seu d'Urgell aprova el pla parcial que permetrà disposar de terrenys per al futur hospital comarcal

La parcel·lació impulsada per l'Ajuntament de la Seu d'Urgell contempla també la construcció de dues grans superfícies comercials a l'entrada de la ciutat
O-2-2 Ordenació_indicativa
photo_camera Modificació del Pla Parcial SUD-1 de la Seu d'Urgell / laseu.cat

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell aprovarà, amb tota probabilitat durant el ple d’aquesta tarda, la modificació del Pla Parcial del SUD-1 que permetrà disposar dels terrenys necessaris per a la construcció del futur hospital comarcal de l’Alt Urgell.

Un hospital i dues grans superfícies comercials

Amb aquesta modificació del pla parcial del SUD-1, s’aconseguirà que les 2/3 parts del total d’aquesta superfície d’aquest sector sigui pública, en una sola peça, guanyant així més superfície amb un total de 13.000m2 per l’hospital comarcal de l’Alt Urgell, amb una gran zona verda. D’altra banda, ¼ part del total de la superfície del sector tindrà un ús comercial que permetrà la construcció de dues grans superfícies comercals a l'entrada de la ciutat.

El PGOU de la Seu d'Urgell contemplava, des de la seva aprovació el 2002, una parcel·la propietat de l'Ajuntament, per al nou Hospital Comarcal de l'Alt Urgell i per a usos sociosanitaris a la zona de creixement de l'Horta del Valira, a tocar de Santa Magdalena. Ara el govern municipal ha canviat de parer i vol construir el nou Hospital Comarcal a la zona del Parc de Bombers, però aquesta modificació urbanística comporta també la parcel·lació dels terrenys per a la construcció de dues grans superfícies comercials.

O-2-2 Ordenació_indicativa
Modificació del Pla Parcial SUD-1 de la Seu d'Urgell / laseu.cat

D’aquesta manera, el sector SUD-1 tindrà dues àrees diferenciades separades per la carretera N-260. A la part sud del sector, de titularitat pública, és on el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya construirà el nou hospital, mentre que la part nord del sector, de titularitat privada, està reservada per a usos comercials. Val recordar que el pla parcial general de la Seu d’Urgell, aprovat l’any 2002, ja preveia una zona comercial en aquest sector, que ara veu disminuïda la seva superfície de forma significativa. 

Uns terminis molt ajustats

El Departament de Salut de la Generalitat va instar l'Ajuntament de la Seu d'Urgell a cedir-li una parcel·la de la seva propietat per a la construcció del nou hospital. La data límit per a la cessió del terreny és el 31 de març, si es vol rebre 10 MEUR amb càrrec als fons Next Generation de la Unió Europea, raó per la qual, les obres del nou hospital comarcal han d'haver finalitzat el 31 de desembre de 2023.

El procès administratiu segueix el seu curs i després de l'aprovació inicial d'aquest dilluns, ara caldrà el vist-i-plau de la Comissió Territorial d'Urbanisme de l'Alt Pirineu. Després de la cessió dels terrenys per al nou Hospital Comarcal al Departament de Salut, la Generalitat haurà de licitar i adjudicar la redacció del projecte tècnic i posteriorment licitar i adjudicar a una empresa constructora l'execució de l'obra. Els terminis, per tant, són extremadament ajustats.