Al respecte, l'alcalde de la Seu ha explicat que Ajuntament de la Seu “va aprovar per majoria absoluta aquesta moció en el ple ordinari del dia 11 de novembre, concretament amb els vots de l’equip de Govern de Convergència i també el suport d’Esquerra Republicana de Catalunya i la CUP”.
En aquesta mateixa compareixença, Albert Batalla ha desgranat els acords presos en aquell ple ordinari celebrat l'11 de novembre. Els acords són els següents:
PRIMER.- Manifestar el ple suport i l’adhesió de l’ajuntament de la Seu d’Urgell a la resolució 1/XI del Parlament de Catalunya.
SEGON.- Trametre aquest acord a la presidenta i als grups del Parlament de Catalunya, al president de la Generalitat de Catalunya, a l’Associació de Municipis per la Independència i a l’Associació Catalana de Municipis.
Al respecte, l'alcalde urgellenc ha volgut destacar que aquest mateix text s’ha aprovat per desenes i desenes d’Ajuntaments del nostre país durant aquestes darreres setmanes, promogudes per l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).
D'altra banda, Albert Batalla també ha volgut subratllar que “a hores d’ara no hem rebut cap notificació per part de cap jutjat sobre aquesta suposada investigació. Si arriba, l’atendrem com correspon”. Concretament, l'única petició feta arran de l’aprovació de la moció va ser per part de la subdelegació del govern de l’Estat a Lleida el dia 13 de novembre en què requeria a l'ajuntament de la Seu d'Urgell l’acta del ple del dia 11 de novembre. Aquesta petició es va atendre el dia 19 de novembre.
Batalla ha assenyalat que “volem expressar la nostra tranquil·litat pel fet que entenem que aquesta és una moció de caire estrictament polític i deixar clar que la moció no suposa cap mandat concret, ni l’obertura de cap acte administratiu, ni cap acció que suposi un cost econòmic per l’Ajuntament de la Seu”.
Respecte l’aprovació d’aquesta moció, l'alcalde urgellenc considera que s’emmarca en “la facultat de pronunciar-se, sense efectes jurídics, sobre assumptes d’interès general per part dels ens locals i que troba empara en la legislació vigent”.
Finalment, Albert Batalla ha reblat respecte aquesta possible investigació per part de l'Audiencia Nacional que “volem deixar de manifest que, segons el nostre criteri, els problemes i plantejaments polítics s’han de resoldre des de la política i no des de la justícia. Catalunya planteja un repte polític de primer ordre, avalat per una majoria de ciutadans el 27 de setembre, que no hauria de ser desoït i menys combatut fora dels terrenys de la política”.
Per la seva part, el portaveu d'ERC, Francesc Viaplana, ha manifestat també l'opinió del seu grup municipal, tot afirmant que “volem expressar la nostra absoluta tranquil·litat. Ens refermem en el dret d'opinió dels regidors, i justament l'únic que hem fet és manifestar una opinió, i fins ara això no està penat”.
Viaplana ha abundat al respecte que “l'aprovació de la moció reflecteix la voluntat popular empanada dels resultats electorals a la Seu el 27 de setembre, i del respecte a l'opinió majoritària del Parlament de Catalunya, com en d'altres ocasions hem fet”. El portaveu d'ERC ha afegit que “no entenem la desproporció de les actuacions de l'Estat espanyol, ja que les diligències obertes, si són certes, no tenen recorregut i només estan encaminades a crear incertesa”.
Val a dir també que el regidor del grup municipal de les CUP a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Pau Lozano, no ha pogut participar en aquesta compareixença davant els mitjans de comunicació, ja que avui es troba fora de la ciutat.