LITERATURA

Josep Enric Dallerès presenta a la Seu el poemari 'Vuitanta-dos dies d'octubre'

El llibre, publicat per Anem Editors, recull 82 poemes escrits diàriament per Dallerès. En ells, el poeta hi aboca les seves reflexions sobre la defensa dels Drets Humans i dels valors de democràcia i progrés a l’Europa actual, temes a debat arran dels esdeveniments a Catalunya del passat 1 d’octubre.

Dallerés
photo_camera Josep Enric Dallerès

El proper dimecres 13 de juny de 2018 tindrà lloc la presentació del poemari ‘Vuitanta-dos dies d’octubre’ a la Seu d’Urgell. La presentació, a l’Espai Ermengol – Museu de la Ciutat (c/ Major, 8) a les 19.30 h, comptarà amb la intervenció d’Albert Batalla, alcalde de la Seu d’Urgell, d’Albert Villaró, historiador i escriptor, i de Josep Enric Dallerès, autor del poemari.

El llibre, publicat per Anem Editors, recull 82 poemes escrits diàriament per Dallerès i compartits a través de les xarxes socials de l’autor entre l’1 d’octubre i el 21 de desembre del proppassat 2017. En ells, el poeta hi aboca les seves reflexions sobre la defensa dels Drets Humans i dels valors de democràcia i progrés a l’Europa actual, temes a debat arran dels esdeveniments a Catalunya del passat 1 d’octubre. Tots els poemes són presentats amb una cita inicial de reflexió, una fotografia i una efemèride relacionada amb els temes sobre els quals versa la poesia. A més, el poemari és completat per una introducció de Dallerès sobre el context de l’Europa actual i sobre els esdeveniments recents al Principat de Catalunya.

Josep Enric Dallerès és un escriptor andorrà de llarga trajectòria, amb nombrosos poemaris publicats –com ara Amic (Maià, 1987), De tu a tu (Maià, 1990) o Illalba (Maià, 1995), entre d’altres– a més del relat breu Ulls d’aigua –reeditat el 2017 per Anem Editors– i la novel·la Frontera Endins, que narra la història de la protagonista en l’evolució del segle XX andorrà –també publicada per Anem i traduïda al francès, al castellà i a l’anglès. Durant tres dècades ha participat en la primera línia política andorrana, desenvolupant càrrecs com el de cònsol menor d’Encamp, ministre d’Educació, Cultura i Joventut o Síndic General. Del 2011 al 2014 fou ambaixador d’Andorra al Consell d’Europa. Actualment presideix la Comissió Nacional Andorrana per la UNESCO.

comentaris