Ja es pot comprar el CD de "La cantata dels minairons de la Freita"

El disc, que té un preu de 7 euros, s'ha presentat aquest dissabte, en el marc de la Jornada de Mitologia Pirinenca de la Guàrdia d'Ares. També es donarà a conèixer en diversos esdeveniments culturals de la Seu i comarca.

freita
photo_camera La portada del CD.

 

Ja és a la venda el CD La cantata dels Minairons de la Freita que es pot adquirir a l'Espai Ermengol de la Seu al preu de 7 euros. El disc es presentarà demà dissabte, en el marc de la Jornada de Mitologia Pirinenca de la Guàrdia d'Ares, i també es donarà a conèixer en diversos esdeveniments culturals de la Seu i comarca.
 
La gravació inclou la història narrada i les cançons de l'espectacle musical impulsat per Ivan Caro i Pilar Planavila, que es va interpretar a la Seu d'Urgell el passat 26 d'abril amb la implicació de prop de 400 alumnes de les escoles de la ciutat i de la ZER Urgellet, acompanyats pel Cor de Noies de l'Escola Municipal de Música, la coral de l'Esplai de la Gent Gran i set músics, a més de la intervenció de la cantant Anna Roig.
 
La cantata dels Minairons és una obra inèdita composada expressament per a l'ocasió. La idea arrencava el desembre de 2013 amb la cançó dels Minairons que van compondre Pilar Planavila per portar-la a les escoles de la Seu i del conte d'Albert Galindo sobre aquesta història. 
 
Projecte musical i social
 
En l'espectacle de la cantata també hi van participar els músics Tito Peláez, Jordi Maria Macaya, Elias Porté, Arnau Obiols i Narcís Mellado, a més a més dels autors, que també van fer la música, les lletres i les danses. L'arranjament el va dur a terme Antoni Miralpeix. La direcció escènica va anar a càrrec de Genissa G. Carricondo; i l'escenografia la va dirigir Josepa Travé, amb la col·laboració dels usuaris del Taller Claror. L'organització dels voluntaris la va coordinar Marisol Salvadó. Finalment, també s'hi van implicar els Diables de l'Alt Urgell.
 
Cal afegir que les persones que van comprar el CD el dia mateix de la cantata el poden recollir ja per l'Espai Ermengol. Només hauran de portar l'imant que se'ls va lliurar en el moment del concert.