SUCCESSOS

Intervenen prop de 50.000 euros procedents d'Andorra a la duana de la Farga de Moles

La Guàrdia Civil aixeca tres actes per infringir la norma sobre blanqueig de capitals
Pla de detall dels diners intervinguts per la Guàrdia Civil a la duana de la Farga de Moles, a les Valls de Valira (Alt Urgell). Imatge publicada el 18 de juny de 2021. (Horitzontal)
photo_camera Diners intervinguts per la Guàrdia Civil a la duana de la Farga de Moles / ACN

 La Guàrdia Civil ha intervingut un total 46.645 euros dins el recinte duaner de la Farga de Moles, a les Valls de Valira (Alt Urgell). Els fets van tenir lloc aquest dijous, i els agents van aixecar tres actes per haver infringit la normativa sobre blanqueig de capitals. La primera actuació es va produir a la una del migdia, quan els efectius policials van aturar un cotxe on hi viatjaven quatre persones. Al preguntar si portaven diners en efectiu, un home de 36 anys i una dona de 34 -tots dos de Barcelona-, van dir que anaven amb 39.560 euros i es va verificar que estaven en dos ronyoneres. Mentre, a les 18.35 hores, un resident andorrà de 41 anys i de nacionalitat russa va declarar que portava 10.000 euros en un sobre i 85 a la cartera.

Tots els infractors havien accedit al recinte duaner pel carril on s'indica que no tenen res a declarar i van poder continuar el seu viatge amb mil euros, en concepte de "mínim de supervivència". La resta de diners va quedar dipositat a la duana.