CRISI CORONAVIRUS

La Intersindical-CSC reclama la intervenció de la residència 'Llar de Sant Josep' de la Seu d'Urgell

Xavier Munt, de la Intersindical-CSC de l'Alt Pirineu, assegura que sense ajuda externa no es podrà millorar la qualitat assistencial ni les condicions laborals.
sdr
photo_camera Entrada a la Llar de Sant Josep de la Seu d'Urgell/FS

Després que la setmana passada el grup municipal de la CUP a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell reclamés a Salut la intervenció de la residència Llar de Sant Josep de la capital de l'Alt Urgell, ara ha estat  la Intersindical-CSC qui ho ha reclamat en la mateixa línia.

Xavier Munt Santacruz (I-CSC): "Sense ajuda externa no es podrà millorar la qualitat assistencial ni les condicions laborals"

El representant de la Intersindical-CSC , Xavier Munt Santacruz, ha manifestat que "des de la Intersindical de l'Alt Pirineu demanem la intervenció per part de la Generalitat de Catalunya i la Conselleria de Salut al centre sociosanitari de gestió privada i eclesiàstica per tal de fer front al brot de Covid19 actual". La Intersindical considera que sense ajuda externa per part de les administracions, no es podrà millorar la qualitat assistencial ni les condicions laborals de les treballadores i usuàries i usuaris.

Xavier Munt Santacruz

(Primer pla de Xavier Munt, respresentant de la Intersindical-CSC a l'Alt Urgell)

La CUP de la Seu d’Urgell ja va denunciar la setmana passada " la intervenció per part de la Generalitat de Catalunya de la residència privada Llar de Sant Josep". Aquesta setmana, l'organització anticapitalista ha denunciat públicament "la mala praxis sanitària que s’ha dut a terme a la residència privada Llar de Sant Josep de la Seu d’Urgell per part de la direcció del centre i l’excessiva tolerància del govern municipal" .

Quatre defuncions

El brot de covid-19 detectat a la residència de gent gran la Llar de Sant Josep de la Seu d'Urgell va causar quatre morts, fins a 24 residents es van mantenir en una zona aïllada i uns altres 24 es van traslladar  a la residència de Puigcerdà, on es va habilitar un centre de suport. El brot també va afectar catorze treballadores i una religiosa.

comentaris