28.05.2022 |
Viure als Pirineus

CRISI CORONAVIRUS

La Intersindical-CSC lamenta l'acomiadament de l'única infermera "titulada en actiu" de la Llar de Sant Josep

L'acomiadament de la infermera s'ha produït després que es fessin públiques algunes suposades irregularitats
IMG-20201207-WA0007
Jordi Cots, president de la Intersindical-CSC a l'Alt Pirineu
La Intersindical-CSC lamenta l'acomiadament de l'única infermera "titulada en actiu" de la Llar de Sant Josep

La Intersindical-CSC Alt Pirineu ha lamentat, a través de les xarxes socials, l'acomiadament improcedent "de l'única infermera titulada en actiu de la Llar de Sant Josep de la Seu d'Urgell". 

L'acomiadament de la infermera s'ha produït després que es fessin públiques algunes suposades irregularitats en l'ús del material i els equips de protecció i la manca de personal qualificat.

CSC Llar de Sant Josep twitter

Intervenció de la Generalitat

Després que el grup municipal de la CUP a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell reclamés al Departament de Salut la intervenció de la residència Llar de Sant Josep de la capital de l'Alt Urgell, la Intersindical-CSC de l'Alt Pirineu, també ho va demanar.en la mateixa línia.

Xavier Munt Santacruz(Foto: Xavier Munt Santacruz, representant de la Intersindical-CSC de l'Alt Pirineu)

El representant de la Intersindical-CSC , Xavier Munt Santacruz, va manifestar en aquell moment que calia " la intervenció per part de la Generalitat de Catalunya i el Departament de Salut al centre sociosanitari de gestió privada i eclesiàstica per tal de fer front al brot de Covid19 actual". La Intersindical considera que sense ajuda externa per part de les administracions, no es podrà millorar la qualitat assistencial ni les condicions laborals de les treballadores i usuàries i usuaris. Per la seva banda, la CUP de la Seu d’Urgell va denunciar "la mala praxis sanitària que s’ha dut a terme a la residència privada Llar de Sant Josep de la Seu d’Urgell per part de la direcció del centre i l’excessiva tolerància del govern municipal" .

Quatre defuncions

El brot de covid-19 detectat a la residència de gent gran la Llar de Sant Josep de la Seu d'Urgell va causar quatre morts, fins a 24 residents es van mantenir en una zona aïllada i uns altres 24 es van traslladar  a la residència de Puigcerdà, on es va habilitar un centre de suport. El brot també va afectar catorze treballadores i una religiosa.

La Intersindical-CSC lamenta l'acomiadament de l'única infermera "titulada en actiu" de la Llar de Sant Josep
Comentarios