Impulsen un curs d'introducció a l'ornitologia a la Seu d'Urgell

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Seu organitza un curs d’introducció a l’ornitologia que tindrà lloc el primer i el segon cap de setmana de novembre. L’objectiu del curs és apropar la natura a la ciutadania mitjançant l’observació i coneixement de les diferents espècies d’ocells que es poden observar a la ciutat.

Picot garser gros mascle111
photo_camera Un picot garser gros mascle.

Les inscripcions s’obren aquest dilluns 19 de setembre a l’OAC de l’Ajuntament urgellenc. El curs és gratuït i adreçat a majors de 16 anys.

El curs, que tindrà una durada de 16 hores, consistirà en un bloc teòric que serà impartit per un ornitòleg expert de l’Institut Català d’Ornitologia (ICO) i un bloc pràctic a través de dues sortides als voltants de la Seu conduïdes per un ornitòleg expert d’Aubèrria. Les sessions teòriques es realitzaran el dissabte de quatre de la tarda a les vuit del vespre, mentre que les sessions teòriques es faran els diumenges de nou del matí a una del migdia.

Les sortides estan previstes realitzar-les al voltant dels rius Segre i Valira espais on es fàcil observar ocells i on es realitza l’anellament, i al camí de Benavarre, punt on actualment s’hi fa el Seguiment d’Ocells Comuns (SOC) dins el pla de seguiment de bioindicadors que realitza anualment l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. Aquest pla té com a objectiu monitoritzar l’estat de conservació dels principals hàbitats i grups faunístics i botànics del municipi al llarg dels anys, una acció prioritària de l’Agenda 21 Local.

Inscripcions

Les inscripcions s’iniciaran el proper dilluns 19 de setembre a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament de la Seu. L’assignació de places es farà per ordre d’inscripció. El nombre mínim d’inscripcions per tal que es pugui dur a terme el curs serà de 7 i el màxim de 20.

comentaris