DONACIÓ

La Fundació Llar Cristiana Maria Maestre fa una donació de 500.000 € a la Fundació del Sant Hospital de la Seu d’Urgell

L'ajut econòmic es destinarà a la renovació de la residència sociosanitària que atén malalts i persones grans de la ciutat i de la comarca de l’Alt Urgell.
Alcalde i arquebisbe
photo_camera L'Alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, rep el taló de mans de l'Arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives/Bisbat d'Urgell

Aquest dijous ha tingut lloc a les dependències del Bisbat d’Urgell l’acte de donació, per part de la Fundació Llar Cristiana Maria Maestre, d’un ajut de 500.000€ a la Fundació del Sant Hospital de la Seu Urgell. L'ajut econòmic es destinarà a la renovació de la seva residència sociosanitària que atén malalts i persones grans de la ciutat i de la comarca de l’Alt Urgell.

Aquest ajut ha estat lliurat per l’Arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, com a president de la Fundació Llar Cristiana Maria Maestre, a l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, com a president de la Fundació Sant Hospital, acompanyats per representants dels respectius patronats.

En el transcurs d’aquest acte, l’alcalde urgellenc i president del Patronat del Sant Hospital ha volgut agrair a la Fundació Llar Cristiana Maria Maestre que “el llegat de Maria Maestre serveixi per seguir cuidant i acompanyant als usuaris del Sant Hospital”. Al respecte, Fàbrega ha recordat que la Fundació Sant Hospital està pendent d’iniciar unes obres per a millorar tota la unitat sociosanitària que implicarà una ampliació important del nombre de places de residència i de dignificació de tot l’espai. “Aquestes obres, ha remarcat Jordi Fàbrega, esperem que en breu s’inicien, tenen un important finançament per part de la Diputació de Lleida i del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, mentre que aquesta donació s’invertirà en els diferents equipaments necessaris per aquesta renovada i ampliada unitat sociosanitària”.

Per la seva part, l’Arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, ha explicat que els diners d’aquesta donació procedeixen de la venda d’uns terrenys per part de la Fundació Llar Cristiana Maria Maestre, “amb l’objectiu que els malalts i ancians tinguin una residència sociosanitària com es mereixen”.