02.10.2022 |
Viure als Pirineus

ELECCIONS MUNICIPALS

Fem Oliana (ERC) i Compromís x Oliana (PSC) pacten l'alcaldia i el govern municipal

Carme Lostao serà l'alcaldessa d'un govern "republicà" que es compromet a prendre els acords per unanimitat i a '"treballar al costat del Parlament de Catalunya, pel que fa a les llibertats del país"

Pacte Oliana
Pacte Oliana
Fem Oliana (ERC) i Compromís x Oliana (PSC) pacten l'alcaldia i el govern municipal

Els regidors electes de 'Fem Oliana-AM' i 'Compromís x Oliana-CP' han arribat a un acord de governabilitat, segons el qual Carme Lostao (Fem Oliana-ERC) serà l'alcaldessa d'Oliana per als propers quatre anys, substituïnt així l'actual alcalde, Miquel Sala (JuntsXCat). Així ho detalla el pacte que han signat els regidors i regidores de les dues formacions municipals i que han fet públic aquest dimecres. Els regidors i regidores olianesos han expressat el seu agraïment a la ciutadania i s'han mostrat convençuts d'estar "a l'alçada per afrontar les necessitats del municipi".

El pacte

El pacte subscrit per les dues llistes, adscrites a ERC i PSC, es basa en tres àmbits. Pel que fa a l'àmbit de país, estableix que el d'Oliana "serà un ajuntament republicà que treballarà al costat del Parlament de Catalunya en tot allò que tingui a veure amb les llibertats del país".

En l'àmbit programàtic, l'acord estableix que " es procurarà una gestió responsable, prioritzant aquells projectes que generin consens i apostant per uns pressupostos participatius".

I pel que fa a l'àmbit de responsabilitats, el pacte diu que "les regidories es repartiran entre els electes de les dues candidatures i es treballarà coordinadament i amb diàleg conjunt".  També concreta que "els acords de govern es prendran per unanimitat", tot afegint que "en el cas que es produís una disparitat de criteris, en consultarà als veïns, en Consell de Ciutadans, on la decisió es prendrà per majoria i llavors es defensarà unànimement al ple". Pel que fa a qüestions que no afectin estrictament la vida municipal, hi haurà llibertat de vot.

62099411_122897605588413_5053095913564667904_n

Resultats eleccions municipals 26

JuntsXCat, encapçalada per l'actual alcalde Miquel Sala va aconseguir ser la força més votada al municipi d'Oliana, però baixant en el nombre de regidors i perdent la majoria absoluta que ostentava, passant de sis als quatre regidors actuals. 'Fem Oliana-AM', candidatura adscrita al ERC-Acord Municipal i liderada per Carme Lostao, va obtenir tres regidors i 'Compromís x Oliana-CP', vinculada al PSC-CP i encapçalada per Jordi Vila, va obtenir dos representants.

Fem Oliana (ERC) i Compromís x Oliana (PSC) pacten l'alcaldia i el govern municipal
Comentarios