23.01.2022 |
Viure als Pirineus

ERC deixa de formar part de l'equip de govern del Consell Comarcal de l'Alt Urgell

El grup comarcal d’ERC al Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha decidit sortir de govern de l’ens supramunicipal a partir d’aquest dimarts mateix.

Assemblea de militants, alcaldes i  consellers comarcals
Assemblea de militants, alcaldes i consellers comarcals.
ERC deixa de formar part de l'equip de govern del Consell Comarcal de l'Alt Urgell

En una reunió celebrada amb militants, consellers comarcals i alcaldes de la comarca, el vicepresident del Consell Comarcal, Francesc Viaplana, va expressar la intenció de dimitir d’aquest càrrec. Finalment la decisió que es va adoptar, per unanimitat dels assistents, va ser la de que tot el grup comarcal d’ERC deixés de formar part del govern d’aquesta institució.

Els motius que han portat al grup a prendre la decisió són diversos. Per una banda, es discrepa d’algunes maneres de fer del president. Tot i que es considera que en una institució presidencialista com és el Consell Comarcal, potser aquestes maneres de fer són les habituals, aquestes en tot cas no són compartides per la formació republicana. Les discrepàncies no fan referència a l’acció de govern, i es vol reconèixer la bona feina que es fa des de moltes àrees, ni són discrepàncies personals amb el president, són desavinences en el dia a dia de la política, com la manera d’entendre un govern de 16 consellers comarcals, del que se’n podria treure molt més rendiment.

La formació entén el Consell Comarcal com un punt de mancomunació de serveis pels municipis, funció que es reconeix que es fa, però considera que cal disminuir el volum polític de la institució, i per aquest motiu, i un cop conegut de primera mà durant aquest any i mig ERC no vol continuar participant-hi. Aquesta postura es va defensar nítidament a l’assemblea celebrada a Tremp on es debatia el futur dels governs locals.

L’entrada al govern del grup d’ERC al Consell Comarcal va ser motivada degut a que totes les alcaldies de la comarca van recaure en les passades eleccions municipals a ERC o CiU, i es considerava doncs, que seria beneficiós per a la totalitat dels municipis de la comarca, que l’ens fos governat per ambdues formacions, però després d’un any i mig de govern i conèixer el dia a dia del funcionament polític d’aquest ens, la formació republicana ha decidit sortir del govern.

ERC deixa de formar part de l'equip de govern del Consell Comarcal de l'Alt Urgell
Comentarios