06.07.2022 |
Viure als Pirineus

LA SEU D'URGELL

ERC defensa que en sanitat es doni més pes als professionals del sector

La formació republicana, tal i com ja ha avançat en anteriors ocasions, advoca per una refundació del Patronat de la Fundació de l’Hospital, dotant-lo de més pes per part de professionals de la sanitat i experts en gestió sanitària i no tant pels representants polítics i eclesiàstics, fet que ha de convertir-lo en un ens més àgil i eficient.

Xavier Munt - Sanitat
Xavier Munt, número tres d'ERC a la Seu d'Urgell.
ERC defensa que en sanitat es doni més pes als professionals del sector

Xavier Munt, número tres d’ERC la Seu, ha presentat aquest dimecres les propostes en l’àmbit sanitari per a la ciutat. Xavier Munt ha manifestat la voluntat de donar ús a la tercera planta de l’hospital, on residia la comunitat de religioses de la Sagrada Família, proposant ampliar la capacitat en geriatria, servei molt necessari a la comarca i fet que generaria també uns ingressos a l’hospital. També reclama la celeritat a l’hora d’obrir la segona planta d’hospitalització en èpoques de màxima ocupació, en què pacients ha de quedar-se ingressats en passadissos d’urgències.

La prioritat sanitària de la formació és "oferir a la gent del territori una assistència sanitària pública i de qualitat per tal d’ajudar a frenar el despoblament a l'Alt Urgell".

Munt ha manifestat que, “no és el mateix retallar un percentatge econòmic o de serveis en un gran hospital de l’àrea metropolitana, que en un hospital petit com el nostre, en una zona aïllada, i amb recursos molt limitats, on un especialista més o menys té molta més repercussió”.

ERC defensa que en sanitat es doni més pes als professionals del sector
Comentarios