LA SEU D'URGELL

ERC defensa que en sanitat es doni més pes als professionals del sector

La formació republicana, tal i com ja ha avançat en anteriors ocasions, advoca per una refundació del Patronat de la Fundació de l’Hospital, dotant-lo de més pes per part de professionals de la sanitat i experts en gestió sanitària i no tant pels representants polítics i eclesiàstics, fet que ha de convertir-lo en un ens més àgil i eficient.

Xavier Munt - Sanitat
photo_camera Xavier Munt, número tres d'ERC a la Seu d'Urgell.

Xavier Munt, número tres d’ERC la Seu, ha presentat aquest dimecres les propostes en l’àmbit sanitari per a la ciutat. Xavier Munt ha manifestat la voluntat de donar ús a la tercera planta de l’hospital, on residia la comunitat de religioses de la Sagrada Família, proposant ampliar la capacitat en geriatria, servei molt necessari a la comarca i fet que generaria també uns ingressos a l’hospital. També reclama la celeritat a l’hora d’obrir la segona planta d’hospitalització en èpoques de màxima ocupació, en què pacients ha de quedar-se ingressats en passadissos d’urgències.

La prioritat sanitària de la formació és "oferir a la gent del territori una assistència sanitària pública i de qualitat per tal d’ajudar a frenar el despoblament a l'Alt Urgell".

Munt ha manifestat que, “no és el mateix retallar un percentatge econòmic o de serveis en un gran hospital de l’àrea metropolitana, que en un hospital petit com el nostre, en una zona aïllada, i amb recursos molt limitats, on un especialista més o menys té molta més repercussió”.