Els tallers de cistelleria que fa el Lluís són d'un matí i els alumnes, si són una mica arriats, ja marxen amb el seu cistell sota el braç. Però per poder fer els cistells fa falta tenir el vímet en condicions perfectes i això requereix un treball que s'allarga durant setmanes. Primer cal seleccionar el vímet ("amb la lluna vella de març és quan és millor agafar-lo", explica el cisteller d'Alinyà), després pelar-lo, assecar-lo i estovar-lo fins que està perfecte per treballar-lo i fer els cistells.
Descobrim aquest taller gràcies a l'Elena Rafart, una biòloga instal·lada des de fa dos anys a la vall i que és l'encarregada de gestionar l'espai de la Rectoria d'Alinyà on té una exposició a les seves creacions artístiques (amb el segell naturARTment), una petita botiga i l'espai d'informació de la Muntanya d'Alinyà. "La meva idea és obrir aquest espai a tothom de la vall que el necessiti per fer reunions, exposicions, cursos o el que sigui", ens diu l'Elena, mentre ens convida a participar en el taller de cistelleria del Lluís Betriu.
Els tallers de cistelleria que fa el Lluís són d'un matí i els alumnes, si són una mica arriats, ja marxen amb el seu cistell sota el braç. Però per poder fer els cistells fa falta tenir el vímet en condicions perfectes i això requereix un treball que s'allarga durant setmanes