09.12.2022 |
Viure als Pirineus

EMERGÈNCIES

Els Bombers de la Generalitat basen dos avions de vigilància i atac a l'aeroport de la Seu d'Urgell

Les aeronaus cobriran la zona del Pirineu a l'hivern, quan el risc d'incendi forestal s'incrementa a la zona de muntanya
Pla obert on es veu un operari, d'esquena, amb els dos avions de vigilància i atac que els Bombers tenen a la base de l'aeroport d'Andorra-La Seu. Imatge publicada el 3 de desembre de 2021. (Horitzontal)
Els dos avions de vigilància i atac a la base de l'aeroport d'Andorra-La Seu / govenr.cat
Els Bombers de la Generalitat basen dos avions de vigilància i atac a l'aeroport de la Seu d'Urgell

Des de l'1 de desembre i fins a finals del mes de març, dos avions de vigilància i atac (AVA) amfibis s'han ubicat a la base de l'aeroport d'Andorra-La Seu. Les dues aeronaus, amb seu habitual a l'aeroport de Sabadell, s'han desplaçat a la base de l'Alt Urgell per cobrir l'increment del risc d'incendi forestal en aquesta zona. Aquest es produeix per la desestacionalització dels incendis forestals com a conseqüència del canvi climàtic, que també afecta el règim d'incendis forestals a les zones de muntanya. Els dos AVA s'han establert en una base on podran estacionar-se, aterrar i enlairar-se durant els mesos d'hivern. Així mateix, a les instal·lacions de l'aeroport també s'hi han instal·lat diversos mòduls per al personal destinat.

Les noves bases dels AVA dels Bombers de la Generalitat s'activen en el marc del conveni vigent entre el Departament de Politiques Digitals i Territori i el Departament d'Interior, mitjançant el qual els Bombers utilitzen l'aeroport d'Andorra-la Seu per a l'establiment d'una base permanent del Grup d'Actuacions Especials (GRAE). Al mateix temps, es tracta d'una base per a diversos mitjans aeris del cos, amb l'objectiu de reforçar la lluita contra els incendis forestals als Pirineus. Les instal·lacions consoliden l'aeroport com a referent d'operacions vinculades als serveis púbics en la qual s'afegirà en els propers mesos un heliport H24 que donarà servei tot l'any a serveis vinculats a emergències.

Els Bombers de la Generalitat basen dos avions de vigilància i atac a l'aeroport de la Seu d'Urgell
Comentarios