Dues voluntàries en camps de refugiats expliquen la seva experiència a l'Escola Pau Claris

Dues voluntàries en camps de refugiats de Grècia, l’Agnès i la Roser, han anat a explicar als alumnes de l'Escola Pau Claris les seves vivències als camps.

IMG_1499
photo_camera Imatge de la xerrada de les voluntàries en camps de refugiats de Grècia.

"A partir de la iniciativa del professor Llorenç Vidal, l’any 1964 es declara per primera vegada el 30 de gener com a Dia Escolar de la No-violència i la Pau. El dia 30 de gener es commemora, a més, la mort del líder de l'Índia, Mahatma Gandhi, el 30 de gener de 1948.

La Pau, la solidaritat entre els pobles, el respecte als drets humans i la cooperació són valors que es prioritzen i fomenten al nostre centre.

Enguany mestres i alumnat omplirem l’Escola Pau Claris de colors, amb banderoles i bons desitjos. Volem dedicar aquest dia, molt especialment, a totes les persones refugiades de la guerra de Síria. Els més grans escoltant l’experiència de dues voluntàries, l’Agnès i la Roser, que ens han vingut a explicar les seves vivències als camps. Hem compartit amb elles records, emocions i el dia a dia als camps de refugiats.

Per altra banda, també es reflexionarà  i s’elaboraran textos adreçats als infants que viuen aquest hivern en condicions molt dures.

Així mateix, la nostra comunitat educativa prepara una fira solidària pel divendres de Carnaval. Els diners que es recolliran aniran directament als camps de Grècia, on han estat les dues voluntàries."

Article de l'Escola Pau Claris