MUNICIPIS

Dimiteixen dos regidores d'ERC de l'Ajuntament de Coll de Nargó a sis mesos de les eleccions

L'alcalde, Martí Riera, ha convocat un ple municipal extraordinari per aquest dijous i ha lamentat la manca d'entesa política amb la seva 1a tinent d'alcalde, Maria Rosa Vidal.
Coll de Nargó alcalde i regidors
photo_camera L'alcalde de Coll de Nargó, Martí Riera, amb Rosa Maria Vidal i Eli Garrabou al seu costat /

Quan només falten sis mesos per a les noves eleccions municipals, el ple de l'Ajuntament de Coll de Nargó nomenarà, aquest dijous, Núria Nadal Fàbrega i Josep Perpinyà Daura com a nous regidors del consistori i membres del govern municipal (ERC). Ocuparan el càrrec en substitució de Maria Rosa Vidal Miró, que ostentava la 1a tinença d'alcaldia, i, d'Elisabet Garrabou Batllori, que van presentar la dimissió fa una setmana "per discrepàncies amb el funcionament de l'ajuntament", segons van fer saber a l'escrit de renúncia.

Coll de Nargó alcalde i regidors
L'alcalde de Coll de Nargó, Martí Riera, amb Rosa Maria Vidal i Eli Garrabou al seu costat / 

VIURE ALS PIRINEUS s'ha posat en contacte amb Maria Rosa Vidal per conèixer de primera mà quines són aquestes "discrepàncies de funcionament" que l'han portat a dimitir, però la que ha estat, fins fa pocs dies, 1a tinent d'alcalde de Coll de Nargó, ha declinat fer declaracions.

Per la seva banda, l'alcalde Martí Riera, que ha convocat un ple municipal per aquest dijous, ha explicat que les dimissions de les dues edils "es deuen a discrepàncies amb l'alcaldia, no pas amb l'ajuntament". L'alcalde ha detallat que "els casos de les dos regidores són diferents, però finalment s'han precipitat tots dos alhora". Riera ha deixat ben clar que amb la regidora Eli Garrabou "la relació s'havia trencat, ara fa un any, per un tema greu, de caràcter personal, que a mi em va fer molt mal i em va doldre". Quan a la seva 1a tinent d'alcalde, Maria Rosa Vidal, "sempre he reconegut la seva feina i dedicació en l'àmbit de carrer i per això em costa més d'entendre la seva decisió". L'alcalde ha apuntat que mantenien una relació de treball diari, "ens veiem al despatx i quan hi havia diferències les tractàvem i les intentàvem resoldre". Malgrat això, l'alcalde ha reconegut que totes dos regidores es queixaven de manca de comunicació amb l'alcaldia "i per ser justos, he de dir que amb certa part de raó en algun cas", ha reconegut Riera.

Martí Riera ha lamentat la manca d'entesa política amb Vidal durant els últims mesos. "Alguns veïns em van fer arribar que la tinent d'alcalde proferia crítiques, de manera sovintejada, en vers la meva persona i en relació amb la feina com a alcalde". L'endemà mateix de mantenir una conversa per aclarir la situació, "les dues edils van presentar conjuntament un escrit de dimissió a les oficines de l'ajuntament", ha sostingut l'alcalde.

Ple extraordinari de Coll de Nargó


Martí Riera ha explicat que el ple municipal aprovarà, demà dijous, el nomenament dels nous regidors, els quals desenvoluparan les seves funcions fins al mes de maig de l'any vinent, data de les eleccions municipals.

L'Ajuntament de Coll de Nargó està integrat actualment per cinc regidors d'ERC i dos de JuntsxCat

comentaris