GESTIÓ PÚBLICA

La CUP de la Seu d'Urgell defensa la municipalització de la zona blava

El contracte per la gestió de la zona blava de la Seu d'Urgell amb SABA ha finalitzat i la CUP defensa la seva municipalització.
zona blava_web (1)
photo_camera La CUP demana municipalitzar la zona blava de la Seu d'Urgell.

"Al llarg dels anys, la zona blava de la Seu ha estat gestionada per empreses privades. Això, suposa limitacions a l’hora de poder realitzar canvis en els horaris, en el nombre de places de zona blava, en el preu d’aquesta, etc. Ara, amb la finalització del contracte que hi ha amb l’empresa SABA, s’està treballant en un estudi per veure la viabilitat de les diferents opcions de gestió, així com en unes bases per a la licitació d’aquesta. Des de l’equip de govern, no es valorava incloure la municipalització com una opció més de gestió en l’estudi i des de la CUP es va demanar que s’inclogués", asseguren des de la CUP.

La municipalització de la zona blava és un debat que cada vegada que hi ha una finalització del contracte de licitació es posa sobre la taula, però mai s’ha acabat apostant per aquesta opció de gestió.

El 2017, la CUP ja va defensar en un plenari, que calia estudiar la possibilitat de remunicipalitzar el servei de zona blava, punt amb què van estar d’acord tots els grups municipals del moment, que coincideixen amb els actuals. Un any més tard, es tornava a presentar en el mateix plenari, una altra moció en la qual també s’incloïa el punt d’estudiar la remunicipalització del servei.

Des de la CUP, una vegada finalitzat l’estudi, deixen clar que continuaran defensant la municipalització del servei, ja que consideren que" fent una gestió pròpia des de l’ajuntament de la zona blava, es podria millorar la qualitat del servei, així com fer-ne un control més democràtic. Gestionant-ho de manera municipal hi hauria més flexibilitat i poder de control en aquesta, donant lloc a la possibilitat d’establir canvis d’horaris, per exemple o fins i tot, a l’hora d’adaptar zones per a la possible pacificació de carrers. També consideren, que les condicions laborals de les treballadores es veurien millorades". La regidora Valls conclou que “calen governs valents que s’atreveixin a gestionar el gruix de serveis que s’ofereixen des de l’Ajuntament”.