Compromís reclama una baixada de tarifa de la zona blava a la Seu d'Urgell

"Una de les preocupacions principals dels ciutadans i ciutadanes de La Seu és el tancament de comerços i la seva difícil sostenibilitat de cara al futur, per això cal actuar urgentment", segons Ordeig.

zona blava_web (1)
photo_camera Demanen una reducció de les tarifes de la zona blava a la Seu.

"Un dels aspectes que no afavoreix la bona marxa dels comerços de La Seu és la distribució d’aparcaments gratuïts i de zona blava. L’exemple més clar és que al centre comercial MERCADONA hi hagi més de 300 aparcaments gratuïts, mentre al centre històric i les zones més comercials són tots de pagament amb unes tarifes força elevades". tal i com expliquen des de Compromís per La Seu. "El contracte està adjudicat a l’empresa SABA per una xifra de 227 euros per plaça d’aparcament. Tenint en compte que hi ha 550 places a la nostra ciutat, suma un total de 124.850 euros cada any que recapta l’ajuntament", afirmen.

"L’ajuntament no ha de tenir afany recaptatori, sinó utilitzar l’eina de la zona blava per garantir una rotació adequada de l’aparcament on hi ha més afluència de gent i on predominen els comerços. I, sobretot, s’ha de procurar facilitar a tota aquella gent que visita la nostra ciutat, per anar al mercat, comerços o tot just a fer turisme, pugui trobar aparcament sense la pressió constant de pagar la zona blava amb l’amenaça de sanció econòmica". Per tant, Compromís X La Seu presenta una mesura concreta per tal d’afavorir les compres al centre de la ciutat, donada la nova situació que viu La Seu després de l’obertura del Mercadona i les 300 places gratuïtes que hi ha al seu abast.

El portaveu de Compromís per La Seu, Òscar Ordeig, ha assegurat que “cal actuar ja per dinamitzar la zona comercial de La Seu i una rebaixa de les tarifes de la zona blava és un punt d’inici”.