Compromís presenta un paquet de propostes per millorar la imatge del Centre Històric

El grup municipal de Compromís X la Seu a l’Ajuntament ha presentat una moció de plenari amb un paquet de mesures i accions per tal de millorar la imatge i la dinamització del centre històric de la ciutat.

DSCF5165
photo_camera Imatge del centre històric de la Seu d'Urgell.

El grup municipal de Compromís X la Seu a l’Ajuntament ha presentat una moció de plenari amb un paquet de mesures i accions per tal de millorar la imatge i la dinamització del centre històric de la ciutat.

Des del mateix grup municipal, es recorda que "el nucli antic és l’ànima de la ciutat i en els darrers anys ofereix una imatge degradada, el que va en detriment de la qualitat residencial i l’activitat comercial i turística. Els porxos, les cases tradicionals d’estructura urbanística medieval i els nombrosos romanents medievals de la seva arquitectura li donen molt atractiu pels nostres visitants".

Igualment afegeixen que han de "constatar que molts aspectes negatius desfiguren aquesta valuosa zona urbana: botigues tancades arreu amb aparadors abandonats i amb persianes baixades, construccions sense acabar en els porxos centrals, defecacions habituals de gos, sorolls descontrolats, parets despintades de moltes de las cases, nombrosos pisos tancats sense habitar i proliferació d’activitats incíviques i il·legals".

Davant de la imminència de la temporada turística, el grup municipal Compromís X La Seu considera "indispensable una actuació contundent de caràcter urgent adreçada a la millora integral de la imatge del centre històric". A tal fi, en el proper Ple municipal presentarà una moció sotmesa a votació on es realitzen cinc propostes per al Centre Històric de la ciutat. Les propostes presentades i que es sotmetran a votació son:

- Repintar els porxos del Carrer Major i del Carrer dels Canonges.

- Impulsar l’embelliment floral de façanes i balcons.

- Intensificar l’esforç de neteja de carrers i places, especialment els caps de setmana.

- Incrementar el control dels actes incívics.

- Estudiar la conveniència a dedicar a les actuacions contingudes en els punts anteriors com els diners pressupostats destinats al foradament del peu del Carrer Canonges i, per tant, cancel·lar l’inici de la citada obra.

El portaveu de Compromís X La Seu, Òscar Ordeig, que ja va proposar recentment en Junta de Govern Local una millora de la neteja en els caps de setmana, considera que “entre tots hem de treballar per a què el record que tinguin els visitants de La Seu no sigui el d’una ciutat deixada, bruta i poc acollidora; La Seu hauria de ser un referent en civisme i qualitat urbana per atreure turistes i generar activitat econòmica”.