L’Alt Urgell mostra el seu patrimoni a veïns i estiuejants

Comencen les sortides dels dimecres d’agost amb una caminada a les fonts d’Oliana

El cicle de sortides guiades “Els dimecres coneixem l’Alt Urgell” torna un any més amb un seguit de noves propostes per conèixer, caminant, la comarca de l’Alt Urgell i el seu patrimoni cultural i natural. Enguany, el cicle comença puntual, el dimecres 1 d’agost, amb una proposta per conèixer l’entorn d’Oliana a través d’un recorregut que enllaça les seves fonts.

Font Oliana
photo_camera Font de la Vila d’Oliana. Autor: Carles Gascón Chopo.

Per la seva situació geogràfica, Oliana gaudeix d’un subsòl ric en aigües que garanteix l’existència de diverses fonts com la Font de la Roqueta, la Font de Gotzena, la Font dels Agostants i la Font del Metó. Passejar pel camí que uneixen totes aquestes, és una activitat relaxant i molt gratificant. L’itinerari comença al costat de l’Escola Sant Jordi d’Oliana. El recorregut combina un circuit urbà, dins d’Oliana, amb una excursió pels entorns de la vila, que permet conèixer, a banda de les fonts, alguns masos, antic testimoni de l’hàbitat tradicional de la zona, i l’església de Sant Jaume de Graell, des d’on es poden contemplar unes magnífiques panoràmiques sobre la vall del Segre.

El cicle “Els dimecres coneixem l’Alt Urgell” és una proposta que pretén agermanar la pràctica del senderisme amb el coneixement del ric patrimoni comarcal, dirigida a aquelles persones que fan vacances durant el mes d’agost, bé siguin veïns de la comarca o visitants que han vingut a fer turisme. Totes les visites són guiades per tècnics del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, coneixedors del territori i de la seva història, i són gratuïtes. Per participar-hi només cal inscriure’s a l’Oficina de Turisme del Consell Comarcal de l’Alt Urgell (tel. 973 35 31 12) o a l’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell (tel. 973 351 511).