ART, CULTURA I PIRINEU

Art a pinyó, la pedalada tranquil·la cap a la poesia, la música i l'art

El poeta peramolí Josep Espunyes, va llegir poemes de les seves obres Notes mínimes d'un paisatge, Pa d'àngel i Alt Urgell, plany i passió.

dig
photo_camera El poeta peramolí Josep Espunyes dissabte a la Plaça de Sant Roc de la Seu/Feliu Sirvent

Aquest cap de setmana ha tingut lloc a la Seu d'Urgell la segona edició del 'Festival Art a pinyó', una ruta en bicicleta amb diverses parades artístiques per diferents indrets de la ciutat. El festivalet és una pedalada tranquil·la i amb aturades al llarg del recorregut. En cadascuna de les parades, totes amb algun encant especial, hi va haver una actuació artística i gratuïta de diferents disciplines.

Art a pinyó! va iniciar el seu recorregut a l'Ateneu de l'Alt Urgell a 3/4 de 6 de la tarda. Aquesta segona edició ha comptat amb la participació de Genís Bagés, amb una proposta musical reciclada; l'actriu Júlia Canals, amb un relat performatiu; l'escriptor peramolí Josep Espunyes, amb un recital de la seva poesia; Emma Riba i David Font, amb un duet de dansa i guitarra; i les urgellenques La Tartera, que van oferir 'Rentar a mà', una acció artística col·lectiva al Parc del segre. Durant el recorregut, els aquarel·listes d'Urban Sketchers Pirineus van plasmar la seva mirada de les parades amb esbossos fets amb aquarel·la.

El festival 'Art a pinyó' 2018 va finalitzar, a la nit, amb un concert de l'acordionista Carles Belda, a la plaça del Pati Palau, maridat amb còctels fets especialment per a la jornada i una arrossada elaborada per Arròs a Taula

La Tartera

En una línia propera al happening i la performance, La Tartera, va mostrar la seva preocupació pel com es relacionen els nostres cossos i va proposar 'Rentar a mà', una acció col·lectiva, el dibuix d'un instant, la imatge de trobada de cossos, de moviment, de llum. 

La Tartera 2

(La Tartera)

Júlia Canals 

L'actriu Júlia Canals, a la 'Sala de la Immaculada', va oferir 'Núvol', un viatge, una visió, un relat atemporal que planteja com haurien sigut les coses i s'hagués rebut, o no, aquell missatge determinat. I es pregunta: 'Què passa amb els missatges que no es reben?. Davant aquesta tregunta, Júlia Canals, decideix escriure i posar en escena la seva pròpia teoria. Un relat exposat en forma performativa que ens emmiralla amb les pròpies vivències i ens convida a parar atenció a tot allò que ens envolta i que ens parla constantment.

dig

Josep Espunyes  

El plat fort fa arribar cap a les nou del vespre, a la placeta de Sant Roc, amb el poeta peramolí Josep Espunyes. El poeta, narrador i lingüísta, va llegir poemes de les seves obres Notes mínimes d'un paisatge, Pa d'àngel i Alt Urgell, plany i passió.

Carles Belda

L'acordionsita Carles Belda, en la seva faceta d'amant del ciclisme, va amenitzar, a la Plaça del pati Palau, el final de festa amb un recital ballable d'èxits nostrats.