04.12.2022 |
Viure als Pirineus

Arrenca la Fira de Sant Ermengol de manera virtual amb tastos guiats i cuina del formatge

El canal de Youtube propi de la fira ofereix des d’avui tastos de formatges artesans de vaca, cabra i ovella, guiats pel gastrònom Pep Palau, una recepta de cuina de formatge, amb Diego Alias, del Restaurant Ca l’Amador, i un taller d’elaboració de formatge, amb Carme Mora, de l’Espai de Tast Mas d’Eroles.   
Formatges artesans Sort
Formatges artesans del Pirineu.
Arrenca la Fira de Sant Ermengol de manera virtual amb tastos guiats i cuina del formatge

Avui divendres 16 d’octubre arrenca una edició diferent de la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell. I és que aquest certamen mil·lenari s’ha hagut de reinventar davant l’evolució de la pandèmia (que ha impedit celebrar una fira presencial) per a poder seguir posant en valor els formatges artesans del Pirineu, el seu emblema.

Així, la Fira de Formatges Artesans del Pirineu fa un pas endavant i a partir d’avui mateix, coincidint amb la data d’inici de celebració de la Fira de Sant Ermengol, ofereix a través d’un canal de YouTube propi, vinculat al web www.firasantermengol.cat tres tastos guiats de formatges, a càrrec del gastrònom Pep Palau, una recepta de cuina, a càrrec de Diego Alias, del Restaurant Ca l’Amador de Josa del Cadí, i un taller d’elaboració de formatge a càrrec de Carme Mora, de l’Espai de Tast Mas d’Eroles d’Adrall.

Aula de tast online

Els 5 vídeos per a poder fer un tast online des de casa de formatges artesans de vaca, cabra i ovella, així com els dos tallers de cuina de formatge es poden trobar ja en els següents enllaços:

En el marc de cadascuna de les propostes que es poden trobar al web, es pot consultar:

  • el llistat de formatges que formen part de cada tast
  • les fitxes de tast dels formatges
  • es proposaran maridatges
  • es facilitarà informació dels punts de venda on es podran trobar els formatges que formen part de cadascun dels lots.

Al llarg de l’any, i de manera periòdica, la Fira de Sant Ermengol anirà ampliant el nombre de tastos que es podran seguir des del seu web i el seu canal Youtube.

Arrenca la Fira de Sant Ermengol de manera virtual amb tastos guiats i cuina del formatge
Comentarios