ARTS PLÀSTIQUES

Marta Nebot, amb l’obra Voliana, guanyadora del concurs de cartells Festival de Música Antiga dels Pirineus

L’autora ha volgut plasmar en la proposta una composició d'elements naturals del paisatge del Pirineu, juntament amb unes mans que, sense precisar cap instrument, interpreten una melodia.
Voliana 4
photo_camera Marta Nebot, amb l’obra Voliana, guanyadora del concurs de cartells FEMAP / @Festival_FeMAP

El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) ja té imatge per la seva tretzena edició. Seleccionada a través de l’habitual concurs de cartells, la guanyadora ha estat Marta Nebot, d’Alt Àneu, amb l’obra Voliana. L’autora ha volgut plasmar en la proposta una composició d'elements naturals del paisatge del Pirineu, juntament amb unes mans que, sense precisar cap instrument, interpreten una melodia.

Voliana 3
Marta Nebot, amb l’obra Voliana, guanyadora del concurs de cartells FEMAP / @Festival_FeMAP

En la convocatòria d’enguany s’han presentat una trentena de cartells, tots d’artistes originaris dels municipis que formen part del Festival. Les altres obres finalistes han estat: Música de la terra, d’en J.O. Garreta de la Seu d’Urgell; El despertar del llaüt, de l’Anna Fañanás de Sort; Roc, d’en Jaume Arneu de Llívia; Divine, d’Òscar Coma d’Isona; i Trompetes de la Mort, d’en Ferran Castells de Tremp. Els cinc finalistes obtindran un passi per a dues persones per a tots els concerts del 2024 i un exemplar del CD del FeMAP. El Festival continua apostant pel concurs de cartells com una manera per estimular la creativitat i fomentar l’art del territori pirinenc. El concurs ha seguit el mateix funcionament que l’any passat on dues propostes han estat escollides a través de votació popular a xarxes socials i quatre ho han estat per un comitè format per representants dels municipis participants i membres o persones properes al FeMAP.

Posteriorment, ha tingut lloc la fase final on un jurat ha decidit el cartell guanyador. Per poder prendre una decisió, s’ha tingut en compte criteris d’originalitat, de composició, d’impacte visual, de claredat del missatge i l’ús d’elements relacionats amb el territori pirinenc, la seva cultura i la posterior aplicació a diferents suports.

L’obra guanyadora de la passada edició va ser El cant de la natura, d’en Gerard Llimós d’Alt Àneu, en una convocatòria on es van presentar una vintena de propostes.