GASTRONOMIA

Baixa la persiana definitivament el reconegut restaurant L’Ambassade de Llívia

Deu anys després de la seva creació, Albert Boronat i Miró i Mélina Allair anuncien un nou capítol professional a partir d'ara.
L'Ambassade de Llívia
photo_camera Albert Boronat i Mélina Allair han anunciat el tancament de L'Ambassade de Llívia

El reconegut restaurant l'Ambasade de Llívia, baixa defínitivament les portes. Els mateixos propietaris, Albert Boronat i Miró i Mélina Allair ho han comunicat a través del compte de Twitter de l'establiment: “Després de deu anys de l’Ambassade de Llívia anunciem un nou capítol professional. Al llarg de deu anys, heu seguit fidelment l'evolució del Pâté en Croûte fins a l’èxit nacional, ara distribuït en les millors botigues gurmets”. Per continuar així: “Avui, amb emoció i gratitud, anunciem el tancament del nostre restaurant”.

Albert Boronat i Miró va néixer el 1978 a Tarragona. Estudiava a l’Institut-Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils i un estiu, quan tenia disset anys, va decidir anar a treballar a França. Aquella estada el va impactar tant, que a l’estiu següent hi va tornar i hi ha passat vint anys entre fogons. A Mélina Allair, la seva dona, la va conèixer en un restaurant de la Provença propietat d’Alain Ducasse i junts han fet un llarg camí, tant professional com personal. Boronat trobava a faltar el seu país i mentre pensaven on instal·lar-se, es van establir provisionalment a Oceja, a l’Alta Cerdanya. Ens vam adonar que això era un paradís per viure i treballar, explicaven als Fogons del Pirineu de VIURE ALS PIRINEUS. El 2014 van obrir L’Ambassade de Llívia, el seu projecte més personal. A Llívia hi han nascut l’Elisa i l’Adrià, els seus dos fills de 6 i 4 anys.

Una reconeguda trajectòria professional

Albert Boronat ha cuinat durant deu anys al costat d’Alain Ducasse a Mònaco, París i Gstaad (Suïssa) i va ser cap de cuina d’un dels seus restaurants a la Provença. També va treballar en diversos bistrots de París, com sous-chef a l’Ostau de Baumanière, amb dues estrelles Michelin. Més endavant ho va fer al Jéroboam & Balthazar, propietat de Jean André Charial, on el 2011 va obtenir una estrella Michelin

MACARRONS XXL (1)
Macarrons gratinats amb beixamel, fetge d'ànec a la planxa i tòfona de l'Ambassde de Llívia

Mélina Allair, nascuda el 1978 a la Bretanya francesa, volia ser joiera, però després de fer alguns extres en el món de la restauració, va estudiar hoteleria a l’Escola Paul Augier de Niça i va treballar a l’Hotel Negresco, amb dues estrelles Michelin. Les ganes de continuar en aquest nivell, la van dur a París, al Ledoyen, al Taillevent i a l’Hotel de Crillon. Es va incorporar al Grup Ducasseon vaig descobrir una cuina més tradicional i on el respecte pel producte és primorial, afirma Mélina. Més tard va dirigir les cuines de l’Hotel Miramar a Propiano, a l’illa de Còrsega, abans de tornar altre cop a París. Amb més de quinze anys d’ofici i l’ambició de continuar aprenent, va dirigir el restaurant Balthazar-Jéroboam, amb una estrella Michelin i un Bib Gourmand

El xef Albert Boronat també va participar en un dels episodis televisius de Masterchef, durant la desena temporada del concurs culinari.

Podeu llegir aquí el 'Fogons del Pirineu' dedicat al restaurant d'Albert Boronat, l'Ambassade de Llívia