Opinió

La Intersindical, un projecte engrescador

Des de la meva posició de simple afiliat, m’agradaria des d’aquest escrit explicar qui i què som.

La Intersindical-CSC és l’esperit sindical amb vocació nacional i republicà que defensa la lluita laboral als Països Catalans sense dependre de les subvencions per part de l’Estat Espanyol, cosa que ens deixa lliures per poder convocar vagues com la del 3 d’Octubre de 2017, o la darrera del 18 d’Octubre de 2019, a diferència dels Sindicats majoritaris que sempre van amb compte de no molestar el Règim del 78, per més justa que sigui la causa, i és així que estan lligats de mans i peus.

A banda de no tindre cap vincle amb l’Estat, la Intersindical és un sindicat de lluita nacional i de classe totalment independent i sobirà, ja que no depèn de cap partit polític, lobby de pressió ni cap altra organització dominant. El nostre model i el nostre objectiu a mig termini és esdevenir sindicat majoritari, com ho són ELA i LAB al País Basc i Navarra, i la CIG a Galícia –que es troba empatat com a 1a força amb un sindicat estatal–. Tots quatre sindicat formem part de la FSM (Federació Sindical Mundial).

Una de les nostres característiques és col·laborar i influir en els convenis col·lectius partint de la realitat pròpia, no de la resta de l’estat, ja que als Països Catalans el cost de la vida és molt més alt. Per això demanem un salari mínim interprofessional de 1.300 euros.

El nostre sindicat també es vol consolidar com a una estructura d’estat, en un futur esperem no molt llunyà, ja que els sindicats estatals pensen que aquesta idea de República Catalana no va molt amb ells.

Com a exemple, a la nostra comarca (Alt Urgell), ja hem guanyat les eleccions sindicals a la Fundació Sant Hospital, i això és un clar indicatiu de les ganes de canvi dels treballadors i treballadores del nostre país.

La Intersindical ha passat en 2 anys de 1.800 persones afiliades a 4.600, de tenir 300 delegatsi delegades sindicals a més de 750 abans de finalitzar el 2019.

Queda molta feina per fer, ho sabem, però animem a tots els treballadors i treballadores del Pirineu a posar-vos en marxa i que us sumeu a aquest engrescador projecte.

Som-hi!!!

Xavier Munt i Santacruz