Opinió

Visca l’Alt Pirineu i l’Aran!

Aquest diumenge passat, vaig culminar una etapa de vuit anys com a president regional d’ERC a l’Alt Pirineu i l’Aran.

Ha estat un autèntic honor representar el nostre territori a la direcció nacional del partit. Segur que he pres decisions que no han estat del gust de tothom, però sempre he tingut la voluntat de fer el millor per l’Alt Pirineu i l’Aran i en tot cas, assumeixo la responsabilitat de tot, dels encerts i dels desencerts.

Ha estat un plaer compartir aquests vuit anys amb les executives que he presidit, amb les quals sempre he procurat prendre les decisions consensuadament. Sempre he traslladat l’opinió de la nostra regional a l’executiva nacional, encara que en algun cas fos dissonant. M’emporto el que per mi és un tresor, l’haver conegut moltíssima gent i molts racons del nostre territori, el que crec que és un autèntic privilegi.

Un dels motius pels que no he volgut presentar-me a la reelecció, és que actualment no disposo del temps necessari que crec que requereix aquest càrrec. Estant a l’ajuntament de la Seu d’Urgell i al Parlament de Catalunya, el poc temps lliure que em queda el vull dedicar a la meva família, tinc dos criatures petites i no vull que d’aquí uns anys miri enrere i em lamenti de no haver estat al seu costat. Un altre factor pel qual no m’he tornat a presentar és que crec en la regeneració democràtica, després de vuit anys és bo deixar pas a gent nova i no perpetuar-se en els càrrecs.

Al llarg d’aquest 8 anys hem afrontat 13 eleccions, una autèntica bogeria, 3 al Parlament (2012, 2015 i 2017), 2 europees (2014 i 2019), la consulta del 9N (2014), 4 espanyoles (2015, 2016 i dos al 2019), 2 municipals (2015 i 2019) i el Referèndum de l’1 d’octubre (2017). El referèndum de l’1-O he de dir que és lo més gran que he viscut en aquesta etapa política. Tot i la repressió que està patint el país, sense cap vacil·lació dic que ho tornarem a fer i aquesta vegada arribarem al cim.

Després d’aquests vuit anys el nostre partit i la nostra federació ha crescut molt. Desitjo molta sort i molts encerts a la nova executiva regional per consolidar aquest creixement i encara augmentar-lo més. Jo els ajudaré en tot el que estigui a les meves mans, tenim molts reptes per davant, però amb pas ferm i segur, la gent del Pirineu és capaç de travessar totes les muntanyes i les seves valls.

Visca l’Alt Pirineu i l’Aran!

Francesc Viaplana Manresa. Diputat al Parlament i president regional sortint

comentaris