Opinió

Buhos, mussols i òlives

Bé, després de vint dies de confinament per culpa teva i només teva, per contagiar-te de la Covid (“si t´has contagiat, és que alguna cosa has fet malament”, m'ha deixat anar literalment una persona a les xarxes), te n'adones que t'han enganyat una mica, perquè quan et diuen que tens anticossos i que pots fer vida normal, et treus un pes de sobre.
I un be negre amb potes rosses. Quan surts de l'habitació i el primer que vols és incorporar-te a la teva tasca, te n'adones que quan arribes caminant al CAP a demanar l'alta no pots parlar perquè t'ofegues, com aquella truita de riu quan la treus del Segre. Després busques un WC perquè tornes a tenir descomposició a lo bèstia i et deshidrates. Et repenses el tema d'agafar l'alta i surts del CAP i, com que ets imbècil de mena, encens una cigarreta, perquè ets idiota i a més perquè t'entra aquella mateixa ansietat que tenies el primer dia, quan et van dir que eres positiu.
Després estàs tan cansat i desorientat que busques el cotxe pel passeig i no aconsegueixes trobar-lo perquè has vingut a peu. Déu meu, què em passa?. No passa res, ves per on, són els efectes convalescents de la fase aguda de la Covid. Res més. I puc donar gràcies per no estar intubat en una UCI.
Estàs tan cansat i desorientat que busques el cotxe pel passeig i no aconsegueixes trobar-lo perquè has vingut a peu. Déu meu, què em passa? No passa res, ves per on, són els efectes convalescents de la fase aguda de la Covid. Res més. I puc donar gràcies per no estar intubat en una UCI
A què ve a tomb aquest relat? Molt senzill, la meva filla Ariadna volia anar al concert dels Buhos, i jo també, però no pot ser, evidentment. I a mi em toca molt els nassos no poder-hi anar per raons òbvies de salut, i també perquè es tractava de poder gaudir del meu primer concert amb l'Ariadna. Però torno a pensar en positiu. A mi em fot molt, per descomptat. Però, i a la gent de l'hostaleria? I als dels gimnasos?, i als de les ferreteries que els dissabtes tanquen?, i als autònoms?, i a tots els que hi volien anar?, o ja els importa tot un rave.... I als contagiats?, hi volien anar els contagiats? Pensem-hi.
 
Xavier Munt Santacruz. Intersindical-CSC Alt Pirineu