Opinió

Per què existeix avui el coaching?

Sensacions com, “No estic a gust a la meva feina ni amb els meus companys i/o companyes”, “Estic estancat/a en els meus estudis i no sé què fer o com tirar endavant”, “A l’escola no em sento part d’un grup...”, “No m’entenc amb el meu fill/a, som molt diferents”, “No hi ha manera de trobar/aconseguir una relació de parella estable i duradora”, “Sento que la meva parella no m’estima o no em valora”, “els professors/es o d’altres, no em creuen capaç de” i un llarg etcètera. Casos com aquests me’ls trobo a diari, persones que han fet canvis importants en la seva vida amb la intenció de millorar, i potser encara no han vist els seus fruits o es troben amb que tornen a topar amb la mateixa circumstància, o altres persones que no han fet aquest canvi però que viuen insatisfetes, o no suficientment felices i no saben com fer-ho per estar millor, altres frustrades perquè no troben allò que volen o anhelen i desorientades per aquest fet. Què és allò que ens falta? Què ens manca per estar bé?  

Temps endarrere només podíem preocupar-nos per tenir el plat a taula, si aquesta necessitat estava coberta, ja ho teníem tot i no ens calia gaire més. La societat ha evolucionat, les necessitats bàsiques d'abans, com menjar, vestir-nos, tenir un sostre, ja no son suficients, ens han sorgit d’altres necessitats i avui dia no en tenim prou amb el plat a taula, doncs sortosament formem part d’una societat en que no només podem gaudir d’un plat sinó que gaudim d’un primer, segon i postres, i sovint o de tant en tant, d’una qualitat superior, així doncs, ens han sorgit noves necessitats, com la d’estar bé, sentir-nos bé i en harmonia, gaudir de benestar, no només amb bàsics, sinó de poder anar a un altre nivell, i explorar llocs nous i noves persones. Això ens omple i ens fa sentir feliços, però què passa quan hi ha una situació inesperada, que no compleix les nostres expectatives o que no sabem com afrontar? Sovint ens sentim decebuts/es o insatisfets/es. La vida ens col·loca aquestes situacions davant per a que n’aprenguem, per a que ens coneguem i duem a terme un procés de creixement personal. Però moltes persones no estem entrenats/es, i per tant, en ocasions, pot resultar molt difícil seguir endavant. Gràcies doncs a la pròpia evolució, avui dia ens podem permetre gestionar les nostres emocions, escoltar-nos i entendre què és allò que sentim i perquè ho sentim d’una manera o d’una altra, un privilegi que els nostres anteriors no tenien.  

El coaching és una eina que ben emprada, ens pot ser molt útil a la nostra vida i ens pot ajudar a assolir objectius que ens facin sentir-nos molt millor. La metodologia coaching ve a ser usada pel Coach o entrenador, que es el que està especialitzat en un àmbit d’entrenament particular, com poden ser les emocions, l’autoestima, l’esport, la nutrició, l’emprenedoria i altres. Gràcies a aquesta eina i recursos, que venen donats per la pròpia experiència del Coach i la seva formació oficial com a Coach, ens permet ser un guia per als nostres coachees (vosaltres) i ajudar-vos a que avanceu en el vostre camí d’una forma més còmoda, acompanyar-vos en un itinerari de millora i poder arribar a un estat en el que us sentiu bé i millor, i en el que gaudiu de benestar, equilibri i serenitat.  

Fàtima Bentoldrà 

Coach i Docent 

fbfcoach.com