Opinió

La Importància d'Atendre les Emocions: Educació Emocional en Cada Etapa de la Vida

Durant la preadolescència i l’adolescència, els i les joves experimenten canvis significatius a nivell físic, mental i emocional. Sovint, aquestes etapes es caracteritzen per una muntanya russa de sentiments que poden ser difícils de gestionar. És en aquests moments quan la educació emocional es torna fonamental per a ajudar-los a comprendre, acceptar i expressar aquestes sensacions de manera saludable. Atendre i entendre allò que sentim en aquesta fase, ajuda a construir una base sòlida per a una vida emocionalment equilibrada en el futur.
 
En la edat adulta, la pressió de les responsabilitats laborals, familiars i socials pot fer que les persones deixin de costat les seves emocions. En el nostre dia a dia, ens passen milers de coses i a la majoria no els hi destinem l'atenció necessària, optem per allò més fàcil, guardar-les o oblidar-les dins la nostra motxilla invisible, que va acumulant pes, i així, fins que no podem més. En aquest precís moment, decidim si treure'n profit de les nostres experiències o pel contrari, correm un alt risc de neurotitzar-nos, és a dir, viure en desequilibri o insatisfets/es.
 
Gaudir d'un aprenentatge positiu requereix de l'acompanyament d’un/a professional en aquest àmbit, perquè no ens n'ensenyen, ni a casa, ni a l'escola, per tant, no en sabem. Aquesta orientació ens ajuda a treballar una autoestima sòlida, a escoltar-nos, a donar-nos temps, a prioritzar-nos i a gestionar les nostres emocions de manera efectiva
 
Gaudir d'un aprenentatge positiu requereix de l'acompanyament d’un/a professional en aquest àmbit, perquè no ens n'ensenyen, ni a casa, ni a l'escola, per tant, no en sabem. Aquesta orientació ens ajuda a treballar una autoestima sòlida, a escoltar-nos, a donar-nos temps, a prioritzar-nos i a gestionar les nostres emocions de manera efectiva. La educació emocional no només ens permet entendre'ns millor a nosaltres mateixos, sinó que també millorar les nostres relacions interpersonals i la nostra qualitat de vida en general.
 
Així doncs, és vital atendre les emocions en totes les etapes de la vida. Ens ajuda a mantenir la salut emocional, a trobar l’equilibri i l’harmonia, i a viure una vida més plena i satisfactòria. Ara més que mai, amb professionals altament qualificats a la nostra disposició, podem aprendre a gestionar les nostres emocions i a viure en sintonia amb nosaltres mateixos i amb el món que ens envolta.