Opinió

Fer-se gran i continuar creixent en el mateix

Des de ben jove m’ha interessat la política, m’agrada seguir-la i sobretot, parlar-ne. Això, probablement, es degut al fet que a casa sempre he escoltat parlar de política, el meu pare i el meu tiet hi van dedicar part del seu temps, des del món municipal, als inicis de l’actual democràcia.

Segurament, és pel meu pare que sempre m’he identificat amb els valors republicans, perquè ell també els comparteix; i és gràcies a ell que des de fa poc he decidit, en aquests moments tan transcendentals de la història del nostre país, implicar-me al món de la política més activament.

Des de que tinc ús de raó i criteri polític, i ja fa anys d’això, he cregut fermament que Catalunya ha de ser una República, sempre he cregut en la independència del nostre país. Això, i la meva joventut, han fet que moltes vegades m’hagi hagut de sentir dir ” ja creixeràs, ja maduraràs i se’t trauran del cap totes aquestes idees”, aquesta és una de les frases que més m’han fet enfadar perquè pel fet de ser jove m’han tractat com si no pogués ser prou madura per tenir uns ideals i valors d’esquerres, republicans i independentistes.

Quan vaig arribar a la majoria d’edat, una de les coses que tenia més ganes de fer era votar, i encara vaig haver d’esperar dos anys per poder-ho fer. Una de les coses que defensem per a la nova República es canviar l’edat per poder votar als 16 anys, tant de bó jo hagués pogut votar quan els tenia!!!

Hi ha una part dels polítics que semblen tenir por de que els joves tinguin pensament crític i l’utilitzin per decidir sobre el futur de tots, també el seu.
Si poden treballar, per què no poden opinar? Mereixen poder votar, i nosaltres hem de defensar el seu dret a vot perquè llavors defensarem, també, la seva opinió i crítica, sigui quina sigui.

Han de poder participar de les decisions sobre el futur del nostre país, que ningú els digui “ja maduraràs”. La seva opinió és tan important i vàlida com la dels que ara votem en cada una de les eleccions democràtiques que se celebren. Hem de respectar els seus ideals i valors, igual hem de respectar els de tots.

I aquest, és un dels motius pels quals em presento perquè vull treballar per la gent jove, pel seu dret a decidir i perquè puguin exercir el seu dret a vot als 16 anys, perquè el joves són el futur de la nova República Catalana.

Anna Azamar Capdevila
Candidata pirinenca al Senat d’ERC per Lleida