ESPAIS NATURALS

Les XII Jornades sobre recerca al Parc Nacional d'Aigüestortes presenten una trentena d'investigacions

El president del Parc ha explicat que aquest any s'ha optat per potenciar la interacció entre els diferents científics
Pla general d'un arqueòleg treballant al Parc Nacional d'Aigüestortes. (horitzontal)
photo_camera Un arqueòleg treballant al Parc Nacional d'Aigüestortes / GAAM (UAB-CSIC)

Les XII Jornades sobre recerca al Parc Nacional d'Aigüestortes han posat de manifest que durant la pandèmia la recerca científica no s'ha aturat i s'ha mostrat més necessària i útil que mai. Josep Enric Llebot, president del Parc Nacional, ha explicat que aquest any s'ha optat per potenciar la interacció entre els diferents equips de recerca amb dues sortides de camp per presentar in situ els resultats dels treballs. Llebot ha dit que el volum de recerca que es fa al Parc és "modest" però ha remarcat que la que s'hi fa és de "gran vàlua" per la seva trajectòria. Les jornades han començat aquest dimecres a Espot i es perllongaran fins al divendres dia 15. Durant aquests tres dies es presentaran una trentena de recerques.

Pel president Llebot els estudis que fa molts anys que estudien un determinat aspecte dins el Parc i la seva evolució permet internacionalitzar aquesta recerca.

Pla general de la Jornada de recerca que s'està desenvolupant al Parc Nacional d'Aigüestortes. Imatge del 13 d'octubre del 2021. (Horitzontal)
(Foto: Jornada de recerca que s'està desenvolupant al Parc Nacional d'Aigüestortes / Marta Lluvich)

Que les recerques que es porten a terme en l'àmbit del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici no solament afectin aspectes naturalistes, el president del Parc, ho ha destacat com un dels punts favorables dels treballs que s'hi està desenvolupant.

Factors que afecten els canvis de la temperatura de l'aigua dels estanys del Parc Nacional; La flora dels estanys del Pirineu 30 anys després: resposta a les pressions i amenaces de canvi global; El barb roig: espècies i variabilitat genètica al Parc Nacional; Seguiment de les poblacions de muixirecs al Parc nacional i el projecte Starlight; Les primeres ocupacions humanes al Parc Nacional durant el Mesolític i Neolític o la Variabilitat genètica i dispersió del tritó pirinenc al Parc Nacional són algunes de les recerques que es presentaran durant les XII Jornades sobre recerca al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici