23.01.2022 |
Viure als Pirineus

DADES ACTUALITZADES COVID19

La velocitat de propagació del coronavirus es dobla en una setmana a l'Alt Pirineu i Aran

El 17,17% de les proves que es fan a la vegueria pirinenca surten positives.
Hospital de la Seu exterior 8 abril 2021
Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell / FS
La velocitat de propagació del coronavirus es dobla en una setmana a l'Alt Pirineu i Aran

A la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran hi ha acumulats des de l'inici de la pandèmia 7.085 casos confirmats per PCR/TA. Són 7.471 si es tenen en compte totes les proves. Un total de 158 persones han mort per coronavirus des de l'inici de la pandèmia.

El risc de rebrot se situa en 1.557 punts mentre que la velocitat de propagació és del 4,19. La setmana del 19 al 25 de juny era de 2,49. La taxa de confirmats per PCR/TA se situa en 327 per cada 100.000 habitants i la incidència a 14 dies és de 367. El 17,17% de les proves que es fan surten positives. Actualment hi ha sis pacients ingressats a la regió.

Les noves restriccions entren en vigor aquest cap de setmana

El Govern ha decidit tornar a tancar l'oci nocturn en espais interiors a partir d'aquest cap de setmana i també obligarà a fer TA o tenir la pauta completa per poder assistir a esdeveniments amb més de 500 persones. Una PCR de les últimes 12 hores també seria vàlida. Les activitats tancaran a les 3. Ho ha explicat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en roda de premsa, on ha indicat que la resolució s'està ultimant i es presentarà en una nova convocatòria a les 16 hores. "Ara toca tirar enrere", ha dit Plaja davant l'augment exponencial de contagis entre els més joves. També ha aprofitat per defensar que la mascareta hauria de tornar a ser un element obligatori, però ha recordat que és competència del govern espanyol.

La velocitat de propagació del coronavirus es dobla en una setmana a l'Alt Pirineu i Aran
Comentarios