TURISME

Turisme expedirà carnets nous per identificar els guies de turisme habilitats per la Generalitat

El carnet serà en format digital i també en paper de manera que permetrà identificar la persona com a guia oficial habilitat

Guies de Turisme
photo_camera Guies de Turisme de la Generalitat /govern.cat

El Departament d’Empresa i Coneixement, a través de la Direcció General de Turisme (DGT), expedirà uns nous carnets oficials que permetin identificar amb claredat els guies de turisme habilitats per la Generalitat de Catalunya. Amb l’entrada en vigor de l’administració electrònica, la Direcció General de Turisme, en consens amb les dues associacions de guies de turisme de Catalunya (Associació de Guies de Turisme de Catalunya-AGUICAT i l’Associació Professional de Guies Turístics de Catalunya-APIT), ha acordat la creació d’un model mixt, en format digital però també en paper, per afavorir la visibilització dels guies oficials.

La iniciativa permetrà fer una identificació més acurada dels professionals que compten amb l’habilitació de guia i evitar possibles fraus i casos de suplantació. El director general de Turisme, Octavi Bono, assegura que “seguim treballant per un model turístic que garanteixi la qualitat de manera constant i revisada en benefici del consumidor”. En aquest sentit, ha destacat Octavi Bono, “el nou carnet posarà en valor la tasca dels nostres guies, una tasca que millora el servei ofert al turista, que li aporta més garanties i que permet dotar les experiències turístiques de més valor afegit”.

El carnet serveix per acreditar-se com a guia oficial i inclou nom, cognoms, DNI, número d'inscripció al registre de la Generalitat i els dos idiomes principals que parla el o la professional. Bono ha afegit que “hem desenvolupat aquest carnet des del convenciment que els guies de turisme són una col·lectiu important en el conjunt del sistema turístic català i que cal defensar l’aportació de valor que hi fan”.