07.12.2022 |
Viure als Pirineus

El Tribunal Suprem ha ratificat la condemna més dura contra Jordi Ausàs

El Tribunal Suprem ha tornat a entrar a la campanya política i tres dies abans de les eleccions municipals ha fet pública la sentència contra l'exconseller de Governació i exalcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Ausàs.

ausas
Imatge de Jordi Ausàs.
El Tribunal Suprem ha ratificat la condemna més dura contra Jordi Ausàs

L'Audència va fer pública la seva decisió el juny del 2014, un mes després del judici, que va coincidir amb els últims dies de campanya de les eleccions europees, just fa un any. I ara, en els últims dies de campanya de les municipals, el Tribunal Suprem hi ha tornat.

La sentència condemnava Ausàs a 3 anys i 9 mesos de presó pel delicte de contraban de tabac i 3 mesos més pel delicte de pertinença a grup criminal, i a una multa de 195.000 euros. El text considerava provat que el grup feia servir com a base principal per al seu emmagatzematge un garatge de la Seu d'Urgell. A banda de l'exconseller, l'Audiència Provincial va condemnar set persones més, a penes d'entre 5 anys i 3 mesos de presó. Entre els implicats en la xarxa també hi havia un agent de la Guàrdia Civil.

El Tribunal Suprem espanyol ha ratificat aquest dijous la condemna de 4 anys de presó, imposada per l'Audiència Provincial de Lleida, per a l'exconseller de Governació i exalcalde de la Seu, Jordi Ausàs, pels delictes de contraban i de pertinença a una organització criminal. La Sala Penal ha desestimat el recurs presentat per la defensa i conclou que Ausàs era l'encarregat de donar sortida cap al mercat interior el tabac que movia el grup i que, per tant, tenia un paper rellevant en l'organització, segons ha informat avui el diari La Vanguardia.

Després de la sentència del Tribunal Suprem, la defensa d'Ausàs pot presentar un recurs al Tribunal Constitucional, si es considera que el procés ha pogut vulnerar algun dret constitucional. Per part de la defensa han manifestat la seva sorpresa per la desestimació del seu recurs i per la duresa de la pena imposada a l'exconseller, una pena que, segons els experts, és totalment desproporcionada i fins ara inèdita en aquest àmbit.

El Tribunal Suprem ha ratificat la condemna més dura contra Jordi Ausàs
Comentarios